veneno
De exclusieve Hypercar van 2013, de Lamborghini Veneno.

Lamborghini gaat samenwerken met het wereldberoemde ‘Massachusetts Institute of Technology’ om aan nieuwe technologieën te werken. Ze geven hiermee 50 studenten een gouden kans om in Italië op het hoofdkantoor mee te helpen om een nieuwe hypercar te creëren.

De laatste tijd heeft Lamborghini steeds meer de wil om te innoveren ook al zijn ze een deel van de Volkswagen groep en kunnen ze technologie van Porsche, Audi, Volkswagen, en zelfs Bugatti gebruiken. Maar dit besloten ze niet te doen, ze willen innoveren en samen met MIT iets nieuws creëren.

Wat is het doel?

Het doel van hun Research en Development investeringen is om tegen 2025 een nieuw hypercar te bouwen. Maar wees gerust zei Stephan Winkelmann de CEO van Lamborghini, we gaan onze bekende V10 en V12 motoren nog niet schrappen tenzij landen ze beginnen te verbieden.

centenario
De Lamborghini Centenario, het nieuwste model van Lamborghini met V12 motor.

Het is niet de eerste keer dat MIT samenwerkt met een autofabrikant, Toyota tekende onlangs een deal van 1 miljard dollar om samen met de universiteit autonome technologie te helpen ontwikkelen.

Het is onduidelijk waaraan precies de studenten zullen werken, maar Lamborghini Research en Development directeur Maurizio Reggiani zegt dat het een prioriteit is om met alternatieve vormen van energie te experimenteren, waaronder hybride motoren, elektrische motoren, en zelfs waterstof motoren.

lamborghini-diamante-concept
Lamborghini Diamante hypercar concept.

Bronnen: Carbuzz artikel,  De Lamborghini Wiki

Auteur: Brent Janssens