Een draagbaar drumstel dat in je broekzak past. De droom van iedere drummer, is niet langer meer een droom. Vanaf nu kan je je favoriete instrument bespelen, waar je maar wil, en wanneer je maar wil. Dit allemaal dankzij de DrumPants 2.0.

Als muzikant weet je wel hoe het voelt: je hebt zin om eens goed te jammen met je drumpants3
vrienden, maar jou instrument staat nog thuis. Een gitarist kan vast wel de bus op met zijn gitaar op de rug, maar voor een drummer is dit al iets minder gemakkelijk. Vanaf nu is dit geen enkel probleem meer. Met DrumPants heb je overal je drumkit ter beschikking. Zo kan je ieder moment van de dag met je vrienden samen zitten om muziek te maken.

Hoe werkt het?

drumpantsDrumPants draag je onder of boven je kleding. Het zijn langwerpige pads die reageren wanneer je erop klopt. Afhankelijk van waar je op de pads slaat, creëer je een ander geluid. Dankzij pads die in je schoenen passen, kan je ook de pedalen van het drumstel bedienen en is het drumstel compleet.
De klank van je drumstel kan je zelf bepalen met behulp van een oneindige keuze aan geluiden. Je kan de DrumPants zelfs ombouwen tot een piano of een gitaar.
Dankzij een speaker die je aan je broeksriem kan bevestigen, heb je alles wat je nodig hebt om muziek te maken met je vrienden. Speel je liever in stilte, op de bus bijvoorbeeld, hoef je gewoon je hoofdtelefoon aan te sluiten.

Dit is niet alles

De DrumPants worden verbonden met je computer via MIDI USB of draadloos, via bluetooth, met je smartphone. Dit schept een hele hoop extra mogelijkheden. DrumPants heeft zijn eigen applicatie voor het werken met de drumpads, maar er zijn talloze andere applicaties die compatibel zijn. Zo kan je de DrumPads gebruiken voor opnames in programma’s als Garageband en Logic Pro X en is er keuze uit honderden andere apps. Creëer een muziekvisualisatie van je geproduceerde muziek of bedien je computer door simpel op je benen te slaan. De opties zijn oneindig.

Voor de programmeurs biedt DrumPants nog een extraatje. Ze zijn namelijk Arduino-compatibel. Programmeer je eigen functies en upload ze naar de DrumPants. Bovendien kan je de DrumPants uitbreiden met je eigen sensoren of knoppen. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wil.

 

Auteur: Sven Debeer
– Een interactieve installatie

Bronnen:
* http://www.drumpants.com/
* https://www.indiegogo.com/projects/drumpants-2-0-make-music-with-your-body#/
* http://gazettereview.com/wp-content/uploads/2016/04/drumpants4.jpg