De website van NMBS is een slecht voorbeeld om je te registreren bij een website. Om te beginnen heeft de website een volledig nieuw design nodig. Het is een erg verouderde website en het is ook niet gebruiksvriendelijk. Het is soms echt moeilijk om je weg te vinden op de website.

 

This slideshow requires JavaScript.

De registratie voor je MyNMBS account duurt lang en is omslachtig. Eerst moet je al je gegevens invullen en daarna moet je nog je emailadres bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker veel tijd verliest tijdens het registreren. Ook is het geen aantrekkelijke website, waardoor de gebruiker snel kan afhaken.

Er zitten ook een paar programmeerfoutjes in de website. Zo was er bijvoorbeeld een pop-up waarbij ze je bedankten voor het bevestiging van je emailadres. In deze pop-up was er een button om het venster te sluiten, maar deze button werkte niet.

Er is dus nog veel werk aan de manier waarop je kan registreren bij de NMBS. Door de registratie simpeler te maken en veel sneller, kunnen ze het veel gebruiksvriendelijker maken.

Auteur: Evelyn De Cock