Dieren orkest van verschillenede regio’s.

Een site met prachtige vormgeving en nobel doel. Bewustzijn creëeren omtrend de verschillende (bedreigde) biotopen en hun wonderen. De symfonieen van de verschillende soorten geluiden in deze habitats werden opgenomen door een Franse “bioacoustician” en muziekant Bernie Krause. Geluiden van koraalriffen tot olifanten gestamp en het amazonienwoud.

Deze recordings maken nu deel uit van een meeslepende tentoonstelling in samenwerking met de stichting Cartier. Het in Londen gevestigde collectief van United Visual Artists, heeft de opnames van Mr. Krause omgezet in prachtige 3D-renderings. Stel je voor te kunnen rond lopen in een “black-box-theater” waarin het geluid tot leven komt door de elektrogrammen die steeds verschillende diersoorten uit die habitat voorstellen.

AIDAS

Attention:

De site van the Great animal orchestra trekt metteen je aandacht en maakt je nieuwschierig naar wat er nog komen gaat. De interactie met de afbeeldingen is prachtig en functioneel.

Interest:

Het onderwerp is de natuur op aarde. Dit is een onderwerp dat ons allemaal aanspreekt. Al zeker omdat de verschillende plekken op een wereld kaart zijn weergegeven en dus makkelijk relateerbaar zijn.

Desire:

Tijdens het luisteren naar de melodie word er uitleg gegeven over welke dieren welke geluiden maken. Dit is interessante maar geen noodzakelijke info.

Action:

De gebruiker word meteen bij het openen van de site aan gezet tot actie. Ook na de uitles kan de gebruiker verder spelen met de verschillende geluiden.

Satisfaction:

Volgens mij is de  bezoeker van de website over het algemeen tevreden met de interactie en de betrokkenheid die gecreërd word. Je verlaat de site met een goed gevoel en een voldane nieuwsgierigheid.

 

Link naar engels artikel
Link naar site zelf

http://www.legrandorchestredesanimaux.com/en

Auteur : Ellen Van Erps