Er zijn letterlijk honderden fotoapps verkrijgbaar. Welke zijn de moeite waard? De toplijsten in de appwinkels geven je al aardig wat suggesties, maar er bestaan ook heel wat nuttige apps die minder prominent in beeld zijn en die je daardoor wellicht over het hoofd hebt gezien. Neem bijvoorbeeld onderstaande fotoapplicaties. Tools die wij graag gebruiken vanwege hun originaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak, maar waarvan we vermoeden dat nog lang niet iedereen ze kent. Daar gaan we nu hopelijk wat verandering in brengen!

VSCO(gratis)

Met VSCO Cam kun je foto’s nemen, bewerken en delen. De app lijkt enigszins op ProCamera 8 en voegt een aantal functies toe aan de standaardcamera op je iPhone. Zo kun je zaken als focus, sluitertijd, witbalans en belichting stuk voor stuk handmatig instellen, waardoor je meer controle krijgt over het eindresultaat van je foto. Daarna kun je nog zaken als het contrast en de helderheid bijstellen voor een perfect eindresultaat, dat je met trots kunt delen op social media.

voor iOS

Skitch(gratis)

Met Skitch voeg je in een handomdraai aantekeningen, figuren en tekeningen aan je afbeeldingen toe, zoals je ook met pen en papier kunt doen. Even snel een screenshot maken van een plattegrondje en een bepaalde plek of route markeren. Of een persoon omcirkelen op een klassenfoto, met de vraag wie dat nog eens was. Dat conceptontwerp van je nieuwe website van levendig commentaar voorzien … De grenzen van Skitch houden op waar je eigen fantasie eindigt. Geen traditionele fotobewerkingstool, met als doel je foto’s te verfraaien, maar wel verdraaid handig!

voor iOS | Android

Auteur: Katrijn Van den Brande