screen-shot-2016-11-24-at-20-24-48

Last van ongewilde bezoekers op je website? Stuurt een flauwe grappenmaker via een bot je honderden emails via je contactformulier? Of denk je dat ze misschien zelfs adressen van je klanten stelen en er spam naar sturen? Vrees niet! 

Project Honey Pot, genaamd daar de bekende honing pot van Winnie De Poeh, is zeer aantrekkelijk voor web crawlers en spam bots. Wat er voor deze bots uitziet als een normaal stuk code en onderdeel van je website is in realiteit iets heel anders. Deze code spoort bots meteen op en verzamelt hun IP adres en tijdstip waarop ze iets probeerden uit te halen op jouw website. Het IP adres wordt in zware gevallen zelfs meteen doorgestuurd naar de makers van het project die in contact staan met de bevoegde diensten van de politie om hiervoor boetes voor spamming op te maken. Aangezien het ophalen van emailadressen van websites verboden is bij wet hebben deze diensten zelfs de bevoegdheid om deze spammers hiervoor te arresteren!

unspam

Project Honey Pot is gemaakt door het bedrijf Unspam Technologies Inc. Zij zijn een anti-spam bedrijf met als doel om spam tegen te gaan en de wetten hierrond te handhaven.

Honey Pot aan je website toevoegen is niet moeilijk en gratis. Je moet enkel de software installeren op jouw website, en zij doen de rest!

 

Auteur: Mike Similon

Bron: www.projecthoneypot.org, www.unspam.com