We kennen ze allemaal de Appstore voor Apple en de Google play store voor Android. Ze zijn aan elkaar gewaagd. De beide platformen bieden apps, music, books,films en TV series aan maar welke is nu beter? Het is een eeuwige discusie maar laten we bij beiden de registratie eens bekijken.

google vs apple app store

Apple App Store

Wanneer je een nieuw Apple toestel aankoopt wordt gevraagd je te registreren, als je al een account hebt kan je hier inloggen. Als je nog geen account hebt aan gemaakt klik je op create Apple ID, hier moet je dat al je contact gegevens invoeren, een gebruikersnaam kiezen, een eventueel icloud mail adres en een paswoord. Je kan dankzij dit account kun je dus de apps voor je toestel downloaden je kan er ook aangeven hoe je de appaankopen wilt betalen. Als je deze account gebruikt op verschillende toestellen worden aankopen, geinstalleerde apps onthouden en kan deze apps zonder nog eens te betalen downloaden op de andere toestellen ook.

Google Play Store

Wanneer je de Google Play Store opend krijg je ook weer de 2 mogelijkheden. Je kan je aanmelden als je al over een google play account beschikt of je kan je registreren.  Als je nog geen account hebt aan gemaakt klik je op registreren knop hier moet je dat al je contact gegevens invoeren, een gebruikersnaam, een email adres en een paswoord kiezen. Je kan dankzij dit account kun je dus de apps voor je toestel downloaden je kan er ook aangeven hoe je de appaankopen wilt betalen. Als je deze account gebruikt op verschillende toestellen worden aankopen, geinstalleerde apps onthouden en kan deze apps zonder nog eens te betalen downloaden op de andere toestellen ook.

Eigen mening

Ik heb al van beide Stores gebruik gemaakt en heb dus ook mijn eigen mening kunnen vormen. Ik vind Apple op zich beter maar ik vind het wel jammer dat binnen de App Store heel veel apps toch betalend zijn. Als je voor Apple wilt ontwikkelen moet je ook om de zoveel tijd betalen om je apps in de app store te mogen zetten. Dit is bij android anders, daar betaal je maar 1 keer voor je app in de play store te plaatsen. Ik vind het ook jammer dat je niet alle apps in beide stores kan vinden. Soms is een app enkel beschikbaar in de App Store of in enkel in de Play Store

 

Auteur: Katrijn Van den Brande