Stefan Sagmeister zullen sommigen wel gezien hebben tijdens het KIKK festival, Ik heb hem gekozen omdat zijn presentatie ‘beauty matters’ mij het meeste heeft gegrepen.

Dit voornamelijk door zijn humoristische aanpak en het ruime aanbod van slides die duidelijk aantoonden wat er goed en fout kan zijn aan design en dat ook design zelf een functionaliteit kan hebben ook al lijkt deze niet altijd duidelijk op het eerste zicht.

Een voorbeeld : De metro in Moskou heeft hele mooie haltes met verschillende glasramen die ook een bepaalde kleur licht binnenbrengen. Heel mooi voor toeristen, maar belangrijker is dat door deze verschillende kleuren in de stations, mensen het station herkennen aan het design ervan, tegenover zoals bij ons het geval is, men moet kijken naar de namen op de bordjes om te weten waar men is.bb7e2aa11a1fefdc0465366d74f77d9c

In het kort

Stefan Sagmeister is geboren op 6 augustus in 1962 en is van Oostenrijkse nationaliteit. Hij is afgestudeerd in Grafische Kunsten aan de Universiteit van toegepaste kunsten in Wenen en werkt momenteel in New York in zijn bedrijf Sagmeister & Walsh samen met Jessica Walsh en vele anderen ondertussen.

Dit jaar is ook zijn documentaire die hij tevens ook co-geregisseerd heeft,  The Happy Film uitgekomen, waarin hij een reeks zelf-experimenten uitvoerd om te zien of een persoon invloed heeft in zijn eigen geluk.

meer info vind je hier.