pinterest_weheartit
WeHeartIt en Pinterest zijn 2 applicaties die ik vaak gebruik om op nieuwe ideeën te komen voor design, alledaagse zaken, … . Beide zijn image-based sociale netwerken die foto’s bevatten om gebruikers te inspireren. Deze applicaties worden gezien als een huis voor inspiratie en een plaats om dingen dat je graag hebt te delen. Bij WeHeartIt wordt een foto “geharted” en bij Pinterest “gepind”, net als op een prikbord. Omdat ik beide applicaties goed ken, heb ik besloten om de manier van registreren daarvan te analyseren en te beschrijven.

 

Bij de start van beide applicaties heb je op de homepage een afbeelding en het logo. WeHeartIt laat je als eerste optie registreren maar bij Pinterest is de eerste optie om in te loggen via Facebook. Daaronder pas is er een button om een account aan te maken via e-mail.

+ : WeHeartIt : de registratieknop heet “starten” en wordt in een roos achtergrondkleur gezet. Ik vind het een leuke idee om zo iemand te laten registreren. Er werd hier gebruik gemaakt van een calls-to-action om gebruikers direct naar de volgende stap te brengen. De bezoeker wordt hier “gedwongen” om te starten en om dieper te gaan in de applicatie (-> om zich te laten registreren).

– : Pinterest : de homepage is simpel en mooi maar is vol : er staan drie buttons erop waarvan de Facebook-button niet echt nodig is als je al een account hebt en meteen kunt inloggen.

 

 

Op de tweede pagina start WeHeartIt met de optie om jouw account op een simpele manier aan te maken dus via Facebook, Twitter of Google+. Daaronder geeft WeHeartIt ook de optie om je in te schrijven via een e-mail adres. Bij Pinterest kom je aan je eerste stap van de registratie : een email-adres invoeren.

 + : WeHeartIt : de buttons groot en duidelijk te onderscheiden door de typische kleuren (vb. bij Facebook in het donkerblauw).

– : Pinterest : Halflege pagina met wit achtergrond waarbij je enkel een emailadres kunt invoeren -> saai

 

 

Bij de derde pagina kan je bij WeHeartIt een pseudoniem kiezen die je zal gebruiken en een paswoord. Wanneer er een naam wordt gekozen die al bestaat wordt het veld rood. Als het pseudoniem wordt gekozen, kan je een paswoord invullen. Er kan ook eventueel een profielfoto toegevoegd worden maar dat is niet verplicht. Het is nu de tweede stap van de registratie op Pinterest. Er kan nu een paswoord worden gekozen voor de account.

+ : WeHeartIt : pseudoniem en paswoord staan op dezelfde pagina. Je kan als extra ook een profielfoto kiezen : het vult de pagina en het is ook socialer

– : Pinterest : De gebruiker zit hier nog altijd aan een halflege pagina & het zou beter geweest zijn als het paswoord bij de vorige pagina werd gevraagd


Wanneer men op de vierde pagina komt kan men bij WeHeartIt al starten terwijl je bij Pinterest nog 4 stappen hebt om te kunnen starten. De volgende stappen zijn de volledige naam, leeftijd en geslacht. De allerlaatste stap is een keuze van verschillende thema’s waarbij je verplicht bent om minstens 5 thema’s te kiezen.

+ : WeHeartIt : De gebruiker is na 2 stappen klaar met registreren en kan nu starten met inspiratie op te zoeken

– : Pinterest : Hier heeft de gebruiker nog 4 stappen te doen om te kunnen starten. Alle stappen zijn op aparte pagina’s. Ik vind dat ze de volledige naam, leeftijd en geslacht in 1 stap hadden kunnen vragen. Tijdens de laatste stap vind ik dat de gebruiker niet verplicht moet worden om minstens 5 thema’s te kiezen, maar dat het verandert moet worden naar minstens 1 thema.
WeHeartIt heeft een veel betere manier om te registreren : het is kort, snel en simpel. Bij Pinterest is het grootste probleem de meerdere stappen die je moet doen. Het registreren zou in drie stappen kunnen i.p.v. zes.

Bronnen :

Image
(screenshots)
iOS Pinterest app
iOS WeHeartIt app