Met de opkomst van draagbare technologie, proberen ontwerpers een weg te zoeken in een heel nieuwe discipline. De trend is momenteel om de gebruikte technologie zo ver mogelijk weg te steken zodat het niet uitziet alsof er ook maar een beetje technologie in verwerkt zit. Het doel is om het als een ‘normaal’ accessoire of kledingstuk te laten ogen.
Nicky Assman geeft met haar ‘Circuit Dress’ commentaar op dit fenomeen en omarmt juist de technologie achter haar wearables.

cd4

De Circuit Dress is een muziekinstrument dat zeer dicht tegen het lichaam gedragen wordt. Het gaat tegen de trend in dat technologie in kleding flexibel en onzichtbaar moet zijn.
de jurk zo ondraagbaar, dat het zo zijn optreden definieert, Het forceert het lichaam in nieuwe posities en zorgt voor een erg interessante voorstelling.

De jurk wordt bespeeld door de vingers, die met koperen vingerhoedjes over de verschillende circuits gaan. Dit systeem  creëert metaalachtige en vreemde geluiden.

Het interessante aan deze installatie, is dat Nicky rekening heeft gehouden met de trends op een onconventionele manier. Ze heeft ze totaal omgegooid en creatief benaderd. Het is daarnaast geen raar kunstwerk, maar een eigenaardige en creatieve installatie die niet alleen aantrekkelijk is om te bekijken, maar ook om te bespelen.

Bron: nickyassmann.net

Autheur: Tyara Schetgens