Zeer veel mensen op de wereld kennen videogames. We spelen ze bewust en onbewust, dag in dag uit. Pong is een spel dat bij veel mensen bekend in de oren klinkt. Het concept is simpel en het is dan ook een simpel spel. De mensen van Fur willen hier verandering inbrengen, ze kwamen met het idee voor de PainStation.

 

1

De PainStation is een apparaat van 1.2 meter hoog en 1 meter breed. Op de bovenkant staat in het midden een groot scherm met aan 2 kanten knopjes om het scherm te bedienen. Op het scherm kan men met 2 personen tegelijk Pong spelen. Tijdens het spelen moet men 1 hand op een ijzeren plaat leggen die zich naast de bedieningknoppen bevind. Wanneer je verliest tijdens het Pong spel, word je verwond aan de hand die op de plaat ligt. Je word geelectrocuteerd,verbrand, en nog heel wat pijnlijke dingen.

De PainStation reist al heel wat jaren rond de hele wereld. Berlijn, Frankfurt, Rotterdam, Vienna, Parijs zijn voorbeelden van waar de PainStation al heeft gestaan. Het is toegankelijk voor personen van alle leeftijden. Iedereen die bereid is om pijn te leiden, kan meedoen met de PainStation. Er zijn  3 verschillende versies van de PainStation. Al deze versies hebben overal op de wereld tentoon gestaan.

2

Ik vind het apparaat zeer interessant omdat het eens een heel nieuwe twist geeft aan videogames. Meestal wanneer je verliest in een game, begin je gewoon opnieuw. Bij de PainStation word je ernstig gestraft, wat de motivatie om te winnen enorm bevorderd. De wedstrijden op dit apparaat zijn dan ook steeds enorm competitief. Ze zijn zeer leuk om te doen met een vriend, of om te kijken naar anderen die zichzelf verwonden.

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

Bronnen:

http://fursr.com/content/2-projects/20030212-painstation-2-0-even-more-enhanced-duelling-artefact/ps2_11.jp

http://hight3ch.com/wp-content/uploads/2006/03/PainStation.jp

https://i.ytimg.com/vi/JEfCGsXIeRY/maxresdefault.jp