Intel is van oorsprong een Amerikaans bedrijf dat bekend staat voor innovaties op computergebied. In Duitsland hebben ze de afgelopen week fake-vuurwerk gecreëerd d.m.v. drones en hebben zo hun eigen Guiness World Record gebroken voor de onbemande luchtvaartuigen (UAV).

Drone1.gif

In 2015 hebben ze een record behaald van 100 drones maar dit jaar bestond het fake-firework drone program uit 500 kleine plastieken drones en aan elke drone hing er een LED-lampje voor licht. Volgens Intel kunnen de LED lampjes tot 4 miljard verschillende kleurcombinaties creëren. De software en animatie interface die worden gebruikt laten het toe om in een paar dagen tijd een hele light show te creëren (i.p.v. weken- of maandenlang,…). De drones kunnen allemaal samen bewegen en worden door één persoon bestuurd die een laptop gebruikt.

Op het begin gaf de show een vuurwerk effect door verschillende ‘vallende sterren’ en op het einde was er het Intel logo te zien.

 

Disney World wilt in de toekomst hun dagelijkse vuurwerk afschaffen om samen te werken met de LED-drones van Intel. Zo kunnen ze ook zelf animaties maken en voor een extra show zorgen. Het is op termijn ook veel meer ecologisch dan echte vuurwerk.

drone2

Ik vind het een leuk idee om lampjes te combineren met drones want zo kunnen er mooie lichtshows gecreëerd worden zonder vervuiling. Echte vuurwerk maakt veel lawaai en dat kan voor angst zorgen bij kinderen, daarom is het ook een goed idee van Disney World om samen te werken met Intel voor fake-fireworks omdat het geen lawaai maakt en omdat het zonder probleem van dichtbij kan worden bekeken.

Bron

Bron