dave

Dave Shea is een Canadese webdesigner. Shea ken je misschien niet bij naam, maar je kent zeker en vast zijn meest gekende website wel: csszengarden. Zoals de subtitel op deze website je vertelt, vind je hier “the beauty of CSS design”. 

Het hedendaagse CSS design dat wij toepassen is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Vroeger werden websites opgemaakt aan de hand van een table-based design. Shea was één van de eerste webdesigners die het voordeel inzag van een nieuwe manier om websites op te maken: CSS. Hij startte dan ook de website CSS Zen Garden om zijn standpunt te staven. Deze website maakt namelijk gebruik van één en dezelfde HTML-pagina, maar kan door verschillende CSS bestanden op verschillende mogelijke manieren worden weergegeven.

Niet enkel wilt Shea het belang van CSS benadrukken maar onderzoekt hij ook nog steeds wat de mogelijkheden ervan zijn.

Ik vind het fascinerend dat zijn manier van denken en zijn invloed nog altijd gevolgen heeft tot op vandaag hoe wij zelf programmeren. Niemand kan zich nog een website inbeelden zonder CSS te gebruiken en in de lessen Static Web Development wordt ook nog steeds naar zijn website verwezen om aan te tonen hoe krachtig CSS wel kan zijn. Dit bewijst ook wel hoe snel de dingen kunnen veranderen. Wie weet worden websites binnen 2-3 jaar weer op een hele andere, betere, manier geprogrammeerd!

Auteur: Mike Similon