Amazon en Aliexpress zijn 2 grote e-commercebedrijven die zaken verkopen over de hele wereld maar welke is nu beter?

We zullen de websites van beide platformen vergelijken aan de hand van het AIDA model.

A(ttention): Bij Amazon wordt de aandacht getrokken bepaalde producten, hun giftcards en tips die zei je geven voor cadeautjes te kopen voor de feestdagen. Als je kijkt naar Aliexpress houden zij het nog wat algemener en richten ze zich niet naar bepaalde feestdagen die er bijna aankomen. Zij maken promotie in hun slider voor de verschillende categorieën die zij hebben.

I(nterest): Als de gebruiker een product wilt zoeken is dit vrij makkelijk beide hebben een menu staan waar ze specifiek kunnen zoeken een bepaald product en ze hebben ook beide een grote menu links en vanboven waar je op kan klikken en dan in een bepaalde categorie kan zoeken.

D(esire): Wanneer je op de pagina komt waar je kan zoeken tussen de verschillende zoekresultaten komen beide websites goed overeen. Amazon en Aliexpress tonen beide foto’s van het product, de prijs, de klanttevredenheid van het product en de verzendkosten. Het enige verschil is dat Aliexpress iets specifieker gaat in het sorteren van je producten die je doorzoekt.

 

A(ction): Als je dan het product vind dat je wiltkomen beide websites weer overeen met elkaar. Beide tonen ze de prijs geven ze de specificaties van het product, de prijs.

Besluit

Beide websites komen vrij dicht overeen met elkaar maar Aliexpress heeft een paar opties meer als Amazon. Toch vind ik dat Amazon qua design er beter en professioneler uitziet.

Auteur: Lorenzo Menz