Braintoss

Iedereen kent het wel, je hebt een idee maar hebt geen papier bij de hand om het te noteren. Dat probleem had ik vorig jaar ook tot als ik op onderzoek ging. Hierdoor ben ik eerst op de applicatie Braintoss gestoten. Dit is een applicatie die $2 kost. Deze applicatie viel op tegenover de rest door zijn simpele interface en straight forward functionaliteit. Op de interface kun je 3 grote iconen zien. Een microfoon voor spraakopnames te maken, een mail voor een notitie te maken en een fototoestel voor een foto te maken. Dit was exact wat ik zocht, een zeer simpele interface waarmee je snel je idee naar je mailadres kan versturen. Deze app is bedoeld om snel van je idee af te geraken en op een later tijdstip op te halen en uit te werken. Je kan dus op een later tijdstip je idee dan openen in je mailbox. Andere reminder apps hadden nog een heleboel functionaliteiten die het onnodig ingewikkeld maakten. In mijn ogen is deze applicatie perfect op het gebied van functionaliteit. De interface kan er misschien wat kinderlijk voor sommigen uit zien door de grootte van de iconen en de kleur van de interface maar deze applicatie is zeker zijn prijs waard.

Keep

Onlangs ben ik op een gratis applicatie gestoten van Google. Deze applicatie doet exact hetzelfde als Braintoss maar is dan weer volledig afgesteld voor Google. Alles wat je opslaat wordt gesynchroniseerd met je Gmail. Er is wel een klein verschil tussen Keep en Braintoss. Braintoss slaat geen ideeën lokaal op terwijl Keep dit wel doet. Alles wat je in Keep schrijft kun je later weer openen in de app, terwijl je met Braintoss enkel je ideeën via je mail kan bekijken.

Welke applicatie is winnaar?

Je kan exact dezelfde dingen doen met beiden apps maar mijn voorkeur gaat uiteindelijk toch naar Keep. Keep is gratis en je kan er ideeën lokaal mee opslaan zonder je email te openen, waarvoor je misschien je internetconnectie moet aanzetten.

Auteur: Dennis Baptist

Bronnen:

https://braintoss.com/

https://www.google.com/keep/