In deze post, zal ik jullie 2 toffe manieren tonen voor het designen van jullie registratie form. Ik heb deze 2 designs ontdekt tijdens het scrollen op Dribbble.

Login form door Colin Spence

loginform-256Het eerste design is ontworpen door Colin Spence. Ik vind dit een zeer leuk design omdat alles er simpel en gemakkelijk uitziet. De overgang animatie tussen het login scherm en het registratie scherm vind ik ook zeer leuk gedaan. Wat ik verder ook zeer goed vind is de manier waarop je wachtwoord veiligheid getoond wordt. Dit wordt gedaan aan de hand van een real-time wachtwoord sterkte meter. Je zou deze login form kunnen gebruiken als je website gebruik maakt van een pop-up login form.

Sign up animatie door Minh Pham

tree_part2

Het tweede design is ontworpen door Minh Pham. Deze dient niet om je te registreren bij een website, maar om je te registeren voor een campagne. Toch heb ik gekozen om jullie deze te tonen, omdat je dit principe ook zou kunnen gebruiken als registratie voor een website. Wat ik zo goed vind aan dit design is dat er iets gebeurd wanneer je registreert. In dit geval red je de boom. Maar je zou ook iets anders kunnen laten gebeuren afhankelijk van het onderwerp van de website. Op deze manier kan je dus mensen aanzetten tot registeren.

 

Auteur: Michiel Moens

Bronnen: