Een register formulier moet niet altijd met animaties bespeelt worden. Bij sommige sites ontbreekt deze simpelheid ook nog vaak en via deze post ga ik aantonen welke simpelheid een register formulier ook kan bevatten om de gebruiker een gemakkelijke manier te geven om te registreren.

Het belangrijkste is dat de gebruiker de registreer knop vindt. Bij deze 2 voorbeelden is de registreer knop gemakkelijk terug te vinden. De knop staat bij in het menu of kan zelfs ingekaderd worden in een ander opvallend kleurtje, Ook zijn ze duidelijk benoemd “join” , “sign up”.

screen-shot-2016-11-05-at-00-39-05screen-shot-2016-11-05-at-00-55-00

Na het duwen op de registreer knop merken we op dat er geen nieuw tabblad geopend wordt of venster. Er komt namelijk gewoon een simpele popup bovenop het venster dat al open stond en geven ze het wat vervaagd beeld zodat onze focus naar het registratie -formulier wordt getrokken.screen-shot-2016-11-05-at-00-39-18screen-shot-2016-11-21-at-19-39-21

Het registratieformulier zelf is kort en bestaande uit 1 pagina zodat de gebruiker snel alles kan ingeven en doorgaan met wat hij bezig was. Bij het maken van uw account wordt aangegeven via groene vinkjes of rode kruisjes wat er juist is ingevuld en wat er fout is ingevuld zodat de gebruiker niet zelf alles één voor één moet overlopen. Er is ook een optie voor het registreren via een facebook account wat het proces nog kan versnellen.

Eenmaal als alle gegevens juist zijn en je uw account aanmaakt logt de website je meteen in op je pas aangemaakt account en kan je verder.

Mijn mening over deze manier van registreren:

++ register knopje in het menu en te vinden

+ pop up op hetzelfde scherm en niet een nieuw tabblad

+ aanduiding juist of fout ingevulde informatie

+ facebook optie

– – geen email confirmatie je kan zo “fake” accounts aanmaken

 

Bronnen:

Twitch

Vimeo

auteur:

Casper Coomans