75b64e6a8e7dd4ea53757acd60d38579_original

AirSelfie is werelds kleinste vliegende camera. De drone beschikt over een 5MP camera die foto’s en video’s kan nemen en is zo klein dat het in een smartphone hoesje past. Dit hoesje is natuurlijk speciaal voor deze drone gebouwd. Dit is een kickstarter project door AirSelfie Holdings Ltd London.

Hoe werkt het?

AirSelfie produceert zijn eigen 2,4 GHz WiFi-netwerk waarmee je smartphone kan verbinden. Eenmaal je verbonden bent kan je in de app kiezen uit 3 methodes om je drone te besturen:

  • Selfie mode: Hier heb je maar 2 knoppen, deze dienen om de drone verder of dichter bij je te brengen.
  • Selfie Motion Control mode: Hiermee kan je de drone in real-time besturen door middel van een virtuele joystick.
  • Flying mode: Hiermee plaats je de drone ergens in de lucht en de drone zal zelf op die plaats blijven.

ee8bddbe8193e91b2b33ad5b5e63388c_original

Nadat je gekozen hebt met welke methode je de drone wilt besturen kan je aan de slag gaan. De foto’s die je neemt zullen op de 4GB microSD-kaart opgeslagen worden die zich in de drone bevindt. Nadien zullen deze foto’s automatisch naar de smartphone gedownload worden via de wifi. De drone kan wel maar drie minuten aan één stuk vliegen en zal nadien opgeladen moeten worden. Gelukkige kan je met het hoesje voor je smartphone ook de drone opladen. Met dit hoesje kan je de drone tot 20 keer opladen. Dus kan je in het totaal 1 uur lang vliegen met de drone.

6403f73ab3bca629482568efbd292c5c_original

Mijn mening

Ik vind dit een goede uitvinding, want hiermee kan je mooie en unieke beelden maken zonder dat je een grote drone hoeft mee te sleuren. Maar het is nog iets te vroeg. Je merkt dat de drone niet stabiel is en je dus niet het zelfde effect hebt als met een echte drone. Ook vind ik de kwaliteit van de foto’s/video’s niet goed. De AirSelfie dient natuurlijk niet om een echte drone te vervangen maar ik had toch meer verwacht. Hieronder kan je de kickstarter video zien.

Auteur: Michiel Moens

Bronnen: http://www.airselfiecamera.com/

https://www.kickstarter.com/projects/1733117980/airselfie