Iedereen kent het World Trade Center. Men hoort er regelmatig over in het nieuws, men leert erover in school etc. Zelfs mensen die nog niet geboren waren toen de originele torens werden vernield kennen de torens. Het word doorverteld door iedereen, vooral omdat het een enorme schok was voor de hele wereld. Recent kwam er ook goed nieuws, er is een nieuwe toren gebouwd, namelijk het One World Trade Center.

Het World Trade Center is een van de meeste iconische gebouwen ooit gemaakt. Niet enkel in de constructiewereld, maar ook in de financiële, design, inspiratie en technologiewereld. Tijdens een bezoek, krijg je de kans om een hele audiovisuele beleving te doorgaan.

Bij het binnenkomen, het eerste dat je tegenkomt is een enorm curved scherm. Op het scherm is er een dynamisch gegenereerde kaart van de hele wereld te zien. Op deze kaart is te zien hoeveel mensen het World Trade Center bezoeken, en van waar ze afkomstig zijn. Dit geeft een interessante visualisatie, en ook heel wat interessante informatie.

2

 

Voorbij dit scherm kom je in een zaal waar zich, een beetje zoals in het Atomium, een tijdelijke tentoonstelling bevind. De tentoonstelling die er nu staat bestaat uit een hele hoop monitors en speakers die verspreid staan over de hele zaal. Op de schermen worden beelden weergegeven die te maken hebben met het gebouw zelf. De initiele plannen, de bouw, de werknemers, het verhaal, worden allemaal op een abstracte manier weergegeven. De speakers laten verhalen horen van de mensen die geholpen hebben aan de planning of de bouw van de toren.

3

 

Dan word je naar de lift geleid. De wanden van de lift zelf bestaan uit grote schermen. Op deze schermen word de omgeving buiten weergegeven, alsof deze schermen ruiten zijn. Terwijl de lift snel omhoog gaat, zie je op de schermen een time-lapse van hoe de skyline van New York eruitziet door de jaren heen. Dit is, vind ik persoonlijk, een prachtig idee en visualisatie.

4

 

Wanneer je uit de lift stapt, kom je in een ruimte terecht waar 1 muur bestaat uit een groot scherm. Dit scherm is opgedeeld in verschillende blokken, die afzonderlijk kunnen bewegen. Op deze schermen worden visualisaties weergeven over de skyline van New York. Na een paar minuten verdwijnen deze schermen in het plafond en krijg je voor de eerste keer een zicht buiten op het echte uitzicht van New York. Bezoekers kunnen blijven rondkijken zolang ze willen, en kunnen zelfs iets eten in het restaurant.

5.jpg

 

Het World Trade Center is, en zal altijd een inspiratiebron zijn voor mensen. Dankzij het nieuwe gebouw niet enkel voor architecten en mensen in de financiele wereld, maar ook voor designers, webdevelopers en meer. Het gebouw is ondertussen al meer dan 2 jaar oud, waardoor het niet echt meer zo recent is, maar ik vond het meer dan waardig genoeg voor een plekje op deze blog.

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

Bronnen:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2302970/One-World-Trade-Center-Stunning-images-taken-observation-deck-high-New-York.html

http://thegate.boardingarea.com/review-one-world-observatory-in-new-york/

http://www.fodors.com/ee/files/slideshows/4-one-world-observatory-voices_1.jpg

http://www.earthlymission.com/wp-content/uploads/2015/04/one-world-trade-center-elevator-timelapse_2.jpg

https://nl.wikipedia.org/wiki/One_World_Trade_Center