screen-shot-2016-11-21-at-19-23-13

Mobile Vikings is een mobiele netwerk provider in België en Polen. Het bedrijf is in 2008 gelanceerd door Frank Bekkers. Op een paar jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid als volwaardige concurrent en maakte in 2011 een omzet van 9,1 miljoen euro. In 2014 werd in België de 200.000e klant geregistreerd. 

Website

Ik ben al enkele jaren klant bij Mobile Vikings en gebruik hun website dus regelmatig, zo’n tweetal keer per week. Dit doe ik omdat Mobile vikings vaak goede acties aanbieden. Het is een zeer makkelijke website om door te navigeren en je merkt dat de Mobile Viking branding zeer aanwezig zijn.

Kleur

De hoofdkleur van Mobile Vikings is rood. Deze gebruiken ze om bepaalde belangrijke zaken in het oog te laten springen. Een goed voorbeeld hiervan is de herlaadknop op de startpagina. Ook op andere pagina’s kun je zien dat ze de rode kleur gebruiken om iets te benadrukken, bepaalde tarieven of links. Wit, zwart en grijs zijn ook belangrijke kleuren in hun branding maar deze gebruiken ze voornamelijk als achtergrondkleur. Als accentkleuren gaan ze meer voor de aardse kleuren zoals kaki of donkerblauw om toch een associatie te maken met de vikings van vroeger.

screen-shot-2016-11-21-at-19-53-40

Kleurenblindheid

Het probleem van kleurenblindheid heeft Mobile Vikings goed opgelost door veel gebruik te maken contrast. Ze gebruiken bijvoorbeeld witte tekst op een donkere achtergrond om zo de leesbaarheid te verhogen. De kleuren zijn misschien anders voor kleurenblinden maar de leesbaarheid is in orde.

screen-shot-2016-11-21-at-19-51-43

Compositie

Wanneer je doorheen de website navigeert merk je alvast op dat er ontzettend veel gebruik is gemaakt van negatieve ruimte. Ondanks dat ze veel content aanbieden blijft er ademruimte voor de gebruiker. Elke pagina op de website is ook volgens een bepaalde structuur opgebouwd, een grote headerafbeelding met tekst in het midden en hieronder content die ingedeeld is in secties. Elke sectie heeft een andere kleur. Op de site maakt men ontzettend veel gebruik van grote fonts die telkens in het midden gepositioneerd zijn zodat de gebruiker met een oogopslag weet waar hij zich bevindt. Wat je ook overal in hun website terugziet is dat ze hun iconen vaak in ruiten zetten.

screen-shot-2016-11-21-at-19-58-37

Auteur: Dennis Baptist

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mobile_Vikings

https://vikingco.com