De James Dyson Award is een internationale onderscheiding die de volgende generatie ontwerpers aanmoedigt en inspireert en hun werk voor het voetlicht brengt. De James Dyson Award wordt beheerd door de James Dyson Foundation, een charitatieve stichting die jonge mensen wil inspireren op het gebied van industrieel ontwerp.

James Dyson is vooral bekend als uitvinder van de filterloze stofzuiger. Daarnaast heeft hij nog meer dan 130 uitvindingen laten beschermen.

Hij kreeg verschillende eredoctoraten en prijzen en hij behoort tot de rijkste inwoners van het Verenigde Koninkrijk.

James Dyson is een artiest/designer die de volgende generatie wilt inspireren in het industrieel ontwerp, die geeft allerlei workshop in meerdere landen. Die denkt dat er niet genoeg jongere ingenieurs zijn in het wereld en wilt met dit project (James Dyson award) jongeren aanmoedigen voor dit te doen. In 20 verschillende landen zijn er al meer dan 800 studenten die aan dit project meedoen en meer dan 10.000 studenten die aan workshops mee hebben gedaan.

Die maakt ook verschillende uitdagingen voor jongeren om hen meer te kunnen motiveren, er zijn ook verschillende prijzen die je er kunt winnen.

Ik vind de uitvindingen van die artiest heel bijzonder en aantrekkelijk, en zijn denkwijze is ook goed die wilt jongeren aanmoedigen en helpen zodat ze in de toekomst veel dingens kunnen doen voor het wereld en voor hun zelf.

 

Auteur : Ali Sönmez

bronnen: