Iedereen die uitgebreid gebruik maakt van Adobe Photoshop heeft, zonder twijfel, een systeem ontwikkeld om het werken met de populaire grafische editing software zo efficiënte mogelijk te maken. Na een paar weken al zal je merken dat je een bepaalde manier van werken aanneemt. Tenminste, dat is hoe het zou moeten. Gebruikers van Photoshop die een slechte of inefficiënte manier van werken aanleren, hebben dan ook vaak klachten over het programma.

Shortcut-S is een extra keyboard die alle shortcuts van Photoshop omvat in een apart bord. Het is compatibel met alle Photoshop versies voor pc’s en Macs, en bevat fysieke knoppen voor de meest gebruikte hulpmiddelen en functies die beschikbaar zijn in Adobe’s Photoshop. Op die manier is er geen noodzaak om snelkoppelingen te onthouden of anderszins proberen om na verschillende toetsaanslagen erachter te komen wat je wou bekomen – druk gewoon op de bijbehorende knop en je bent klaar.

shortcut-s-1

De Shortcut-S wordt geleverd met maar liefst 319 toetsen, gerangschikt in een lay-out die in sommige opzichten vergelijkbaar is met de Photoshop werkbalk UI. Vanwege de enorme omvang en complexiteit is het waarschijnlijk dat een heleboel mensen overweldigd gaan zijn, maar ik denk dat het gemakkelijk gaat worden gebruikt door profeesionals die normaal een paar honderd toetsaanslag combo’s n commando’s moeten onthouden. De knoppen hebben een kleurcode volgens hun functies, waardoor het makkelijker is om een bepaalde kleur filter of een exact snij commando te gebruiken.

Een begeleidende software regelt de presets voor de toetsen, maar ze kunnen nogsteeds worden aangepast aan de gebruiker zijn of haar  voorkeuren. Ze verkopen ook een verscheidenheid aan overlays (met ingebouwde software presets) voor het gebruik van het toetsenbord met andere grafische programma’s, waaronder CorelDraw, Adobe Lightroom, en nog veel meer.

Een “must have” tijdens de examens van design!

Auteur: Robin Verberckmoes