Een groot struikelblok voor mensen die van een horloge naar een smartwatch willen overstappen is dat ze die smartwacht soms dagelijks zouden moeten opladen. De MATRIX PowerWatch biedt de ideale oplossing voor dit probleem. Deze smartwatch gebruikt le lichaamswarmte op op te laden!

De ingebouwde thermo generator zorgt voor genoeg stroom zodat je deze smartwatch kan blijven gebruiken zonder hem ‘s nachts naast je smartphone te moeten opladen. De thermo generator kan enkel stroom opwekken wanneer er  een warmte verschil is langs de 2 kanten van de smartwatch. De achterkant neemt warmte op door contact met de huid van de gebruiker terwijl de metalen voorkant zoveel mogenlijk warmte afgeeft om een warmteverschil te creëren. Zolang de smartwatch gedragen wordt, genereerd deze genoeg stroom om te blijven draaien en om de interne batterij op te laden. Wanneer je hem uit doet schakelt hij over naar een batterij besparings mode en gebruikt hij de interne batterij.

De PowerWatch heeft uiteraard niet dezelfde functionaliteiten als een Apple watch of een Android Wear, een van de grootste mankementen is dat de smartwacht geen smartphone notificaties doorgeeft, een van de meest cruciale functionaliteiten van een smartwatch… De bluetooth verbinding tussen met een smartphone wordt gebruikt om de tijd in te stellen naar de juiste tijdzone, om een watch face te kiezen en om fitness informatie door te geven.

Door de lichaamswartme te meten kan de smartwatch berekenen hoeveen calorieën de gebruiker heeft verbrand tijdens zijn workout. Deze informatie is veel accurater als bij traditionele smartwachtes die het aantal verbrandde calorieën meet aan de hand van een hartslagmeter

De PowerWatch heeft er al een zeer succesvole crowdfunding opzitten. Met nog 2 maanden te gaan hebben ze al 345% van hun doel bereikt wat zekerheid biedt dat deze smartwatch zeker op de markt komt.

Bronnen:
https://www.indiegogo.com/projects/smartwatch-powered-by-you-matrix-powerwatch-watch-fitness#/
– https://www.engadget.com/2016/11/14/matrix-powerwatch-hands-on/
– https://gizmodo.com/this-smartwatch-powered-by-your-body-heat-never-needs-c-1788878862