Inloggen en registreren. We doen het bijna dagelijks op verschillende websites en applicaties. Twee leuke voorbeelden hiervan zijn de website en applicatie van Buzzfeed en de Google Play Store.

BuzzFeed is een Amerikaans bedrijf in New York City. Het is een nieuws en entertainment bedrijf. Ze hebben zowel een website als een applicatie. Het is enorm leuke bezigheid en de artikels zijn interessant. Maar het belangrijkste, hun registratieformulier is clean en simpel. Je hoeft niet te veel informatie in te vullen en kan meteen aan de slag.

De log in en sign up schermen op de website ziet er als volgt uit.
buzzfeed.png

Het sign up scherm in de applicatie is ook zeer praktisch en kort.
buzzfeedapp

Een ander voorbeeld is de Google Play Store. En dan specifieker de vingerafdrukherkenning. Als je een aankoop wilt doen op je Android toestel hoef je geen code in te tikken, je aan te melden of een wachtwoord te gebruiken. Je gebruikt gewoon je vingerafdruk en je aankoop is afgerond. Dit zullen we in de toekomst natuurlijk veel vaker zien aangezien smartphones steeds vaker een vingerafdrukscanner bevatten.

Screen Shot 2016-11-21 at 19.56.08.png

 

Moest ik zelf een applicatie of website maken zou ik mij zeker hierop basseren. Ik zou mijn regristratieformulier clean, kort en simpel houden. Want een lang regristratieformulier, dat schrikt bezoekers meteen af.

 

Auteur: Mégane Marchal