Aaron Draplin is een graphic designer uit Detroit, Michigan. Hij is een autodidactische designer sinds zijn 19 jaar. Hij heeft zijn passie voor design ontdekt tijdens het snowboarden.

Aaron Draplin Bron

Vooraleer hij aan het werk begon als designer, heeft hij twee jaar lang boeken gelezen over design om er alles over te weten. Zijn eerste project als designer was voor een snowboardmerk. Hij creëerde hiervoor verschillende graphics die et begin van zijn carrière betekende.

Aaron Draplin is nu ook schrijver en de oprichter van Draplin Design Co. (DDC). Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Aaron Draplin zelf, en is gevestigd in Portland, Oregon.

Zijn manier van werken is om terug te gaan naar de “oude wereld”. Hierin vind je heel simpele logo’s waarvan je je inspiratie vanuit moet halen. De software de we vandaag bezitten biedt ons een heleboel opties, maar deze worden volgens hem teveel gebruikt. Daarom grijpt hij terug naar de “oude wereld”.

In het filmpje hieronder zie je Aaron Daplin die een uitdaging van lynda.com aangaat. De uitdaging is een logo design challenge.

Draplin Design Co. heeft voor bekende merken gewerkt zoals: Nike, Burton Snowboarding, Field Notes, Ford Motor Company, New York Times en voor Barack Obama.

Dit is een voorbeeld van twee logo’s die Draplin heeft ontwerpen met Chris Glass voor Obama.

Bronnen:

http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2009/03/10/graphic-content-making-obamas-marks/

http://www.draplin.com/

Auteur: Arnaud Jacquemin