//////////fur////  bestaande uit Volker Morawe en Tilman Reiff, is al actief sinds 2001. Ze creëren multizintuigelijke artefacten met betrekking tot de bouw en de sociale aspecten van de computerspel cultuur. Hun interactieve istallaties/ automaten combineren spel, logica, media kritiek, apparaten  parodieën, games culturen en jeugdherinneringen in boeiende manmachine ervaringen. Ze willen de visie veranderen op de relatie tussen de mensen en zijn technologie. Hun multi-zintuigelijke installaties verbindt code, elektronica mechanica, muziek en jeugdherinneringen op nieuwe vormen van ervaringen die meestal volgen van meerdere deelnemers tegelijk. Naast de belangrijkste artistieke verkenning van alternatieve user interfaces, humor, groepservaring en hormonen zijn de belangrijkste ingrediënten  van hun werk. 

Ik leerde deze 2 designers kennen op het Kikk-festival, tijdens hun presentatie heb ik me heel goed geamuseerd. Ze waren grappig, leuk om naar te luisteren,… Maar hun presentatie ( de powerpoint) trok eigenlijk op niets. Het leek alsof de helemaal niets hadden afgesproken van wie wat ging zeggen, de fotografie was afschuwelijk. Maar dat maakte de presentatie zo aangenaam om naar te luisteren en kijken, het was zo chaotisch dat dit grappig en luchtig werd.

Kleur en Typografie van de website

De website van //////////fur//// is wit-zwart en simpel. Maar het komt wel goed overeen met de indruk die ze op het Kikk-festival hebben gegeven. De lijn op vlak van kleuren doorheen de hele website doorgetrokken. Ook de typografie is vrij simpel.

Eerlijk gezegt vind ik de site helemaal niet aantrekkelijk,  moest ik niet eerst de presentatie, de voorstellingen van hun projecten gezien op het Kikk-festival dan had ik niet zo overtuigd geweest. Dan had ik waarschijlijk na de eerste blik op de website al af gehaakt hebben.

screencapture-fursr-1479467412726.png

Website |

Auteur: Katrijn Van den Brande