DesignStudio is, zoals hun naam het zegt, een design studio. Deze is opgericht in 2009 door designers Ben Wright en Paul Stafford. Ze hebben vestigingen in Londen en San Francisco.  Rebranding, grafisch design, film, fotografie, 3D animatie… Voor dit alles kan je bij hun terecht.

designstudio

Airbnb

Ze stonden onder andere in voor de rebranding van Airbnb. Alles wat je maar kan bedenken werd veranderd. En ze zijn daar nog heel goed in geslaagd ook. De flat kleuren passen heel goed samen met de afbeeldingen. Alles is gewoonweg in één harmonie.

screen-shot-2016-11-16-at-09-17-21

Voor dit project stuurde ze vier teamleden naar overal in de wereld. Om te logeren bij de hosts en zo zich helemaal in te leven in het concept van Airbnb. Zo zie je maar dat een rebranding niet van de ene op de andere dag tot stand komt.

Deliveroo

Deliveroo levert allerlei voedsel aan huis. DesignStudio stond ook hier in voor een volledige rebranding. Applicatie, website, logo, buttons, hoesjes voor over je zadel, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben ervoor gezorgd.

brand0022-2000x1491

Ook hier gebruiken ze weer de flat kleuren. Deze zorgen voor een moderne look met toch een iets of wat speels karakter. Persoonlijk ben ik helemaal weg van hun stijl. Ze kruipen als het ware echt in het bedrijf. Enkele werknemers van DesignStudio zijn voor enkele dagen/weken deliveryboy geworden om zo te weten te komen waarvoor het bedrijf staat. De rebranding van Deliveroo heeft ongeveer één jaar geduurd.

Premier League

Eén van hun laatste projecten was een logo voorzien voor de Premier League. Opnieuw opteren ze voor flat kleuren die opvallen. Simpel in zijn eenvoud, meer moet dat niet zijn.

Het logo is nog maar het begin van een volledige rebranding. Er is dus nog meer op komst, iets om in de gaten te houden!

Bronnen:

DesignStudio

Blog DesignStudio

Auteur: Sam Goeman