Alsos

Geluid word bepaald door lichtintensiteit.

De Alsos installatie komt voort uit het idee een link te leggen tussen de natuur en technologie. Dit kunstwerk suggereert hoe de relatie tussen natuur en technologie er uit kan zien door de mogelijke hybridisatie van planten met technologie. In deze installatie kan de bezoeker interreageren met de planten laat zo een wereld van geluid doen ontwaken.

Tijdens hun bezoek ondergaan de toeschouwers een geluid- en visuele- belefenis, en laat het ze even al hun zorgen vergeten terwijl ze in het sprookjesbos vertoeven. De blacklight in de ruimte transformeerd de omgeving, geeft het een surreëel gevoel en voorziet een andere kijk op de ruimte terwijl je er in rond loopt.

Licht

Voorzien van een zaklamp of het licht van hun smartphone gaan de bezoekers op ontdekking. Het spoor van witte gloeiende stenen volgend kunnen de lichtsensoren in de bloemen trigeren en ze zo laten oplichten en geluid laten maken.

Geluid

Elke bloem maakt een ander geluid en de toonhoogte is veranderlijk naamaten de licht intensiteit. Ook de gebaren en bewegingen van de toeschouwers zorgen voor variaties in het geluid van de bloemen.

Mijn mening

Wat ik het leukste vind aan Alsos is dat de bezoeker zelf veel kan manipuleren, zelfs zonder het te weten en zo een random muzikaal universum ontdekken. Ook het feit dat het zich allemaal in het donker afspeelt vind ik interessant. Bovendien is het voor alle leeftijden een leuke instalatie.

Bij Scenocosme door Grégory Lasserre & Anaïs met den Ancxt

Deze interactieve installatie nam deel aan het London Design Festival in 2011.

www.scenocosme.com

Watermans word beheerd door de Hounslow Arts Trust Ltd.

 

Auteur Ellen Van Erps