Alberto Seveso is een Italiaanse Artiest en digitale fotograaf die momenteel in de UK als freelancer werkt. Zijn passie voor grafische kunst begon al op zeer jonge leeftijd toen hij gefascineerd raakte door tekeningen op skateboardplanken en de covers van CD’s van metal groepen in de vroege jaren 90.

Alberto Seveso heeft niet gestudeerd, maar zegt “niet weten hoe ik juist moest tekenen, heeft me misschien aangezet om me uit te drukken met andere tools, met computers en software. Want als je de basis om te tekenen niet beheerst, kan je nog altijd iets moois, creatiefs en interessants maken”.

cs6_final_ok-1160x1490
Illustration for Adobe Photoshop CS5 Extended – Alberto Seveso

Hij is zeer geïnteresseerd in portretten van mensen en hun gezichtsuitdrukkingen en dat merk je in zijn portfolio.

Zijn werk voor grote merken

Tijdens zijn carrière werkte hij reeds voor merken als Nikon, Sony, MTV, National Geographic , Disney, Burton Snowboards en vele meer. Zijn werk werd onder andere ook gepubliceerd in magazines, boeken en blogs zoals Huffington Post, Computer Arts, Cult of Mac en andere bekende publicaties.

Adobe

59cc376f928c07fb150491cf73f32b42
Photoshop’s 25th anniversary – Alberto Seveso
preview3
Photoshop’s 25th anniversary

 

Alberto Seveso trok mijn aandacht echter door zijn werk voor Adobe. Wanneer ik Photoshop open op mijn laptop, bekijk en inspecteer ik de startafbeelding telkens opnieuw en stel ik me elke keer dezelfde vraag ‘hoe kan je zoiets moois maken met Photoshop?’. Toen ik via Creative Bloq ontdekte dat hij de artiest achter dat ontwerp was, wist ik meteen dat ik over hem iets zou posten.

“It is for the birthday of my favorite software, cool”

Voor de 25ste verjaardag van Photoshop contacteerde Adobe Alberto Seveso om de cover van Adobe’s ‘Inspire’ vorm te geven. Zijn antwoord hierop was “It is for the birthday of my favorite software, cool” maar zegt hij “I had a lot of freedom, which may seem easy, but it’s difficult to celebrate software that everyone in our field knows and uses.”. Voor zijn ontwerp liet hij zich inspireren door WIND, de Photoshop filter dat een breeze-effect weergeeft.

Verder ontwierp hij ook de illustratie dat gebruikt wordt voor de Adobe Boost Your Flow video.

A master of photoshop

Voor zijn werk gebruikt hij vaak foto’s of beelden die hij bewerkt met behulp van Photoshop en waar hij speciale effecten aan toevoegt. Hij speelt vaak met kleuren, vlakken en lagen. Creative Bloq omschrijft hem als “A master of Photoshop”.

Ook maakt hij onder-water-inkt fotografie die hij als kunstwerk publiceert of hergebruikt in zijn grafische ontwerpen. De speciale maar prachtige vormen van onder-water-inkt verkrijgt Seveso door inkt en metaalpoeder te mengelen en deze mengeling in verschillende vloeistoffen te laten lopen.

img_9414
Underwater ink photographs titles Heavy Metals –  Alberto Seveso

In zijn vrije tijd fotografeert hij landschappen, mensen en interessante spots die hij tegenkomt.

ella_prince-1160x1371
Cinderella (Disney) Official Illustrations for social channels – Alberto Seveso

 

img_3955-1160x689
Fluid experiments, generate Bubbles – Alberto Seveso

Ik vind Seveso’s werk zo mooi door de kleurenpaletten die hij kiest. Zelf vind ik het leuk om gepaste kleuren samen te stellen maar anderzijds ook moeilijk om juiste kleurencombinaties te maken. De manier waarop hij fotografie en grafisch elementen verenigd in een beeld vind ik intrigerend en bewonderingswaardig.

lomin-alberto
Photography series and testimonial for TRIWA ss/013 – Alberto Seveso

Auteur: Wendy Vanden Meerssche

Bronnen:

http://www.burdu976.com/phs/about

http://www.burdu976.com/phs/portfolio

http://www.creativebloq.com/art/digital-artists-behance-12121570