Twee van de grootste kabeltelevisiezenders uit Amerika nemen het op tegen elkaar in de strijd naar de gebruikvriendelijkste website.

Hoofdpagina

hbo-scrollamc-scroll

HBO’s hoofdpagina ziet er maar sober uit vergeleken met AMC,  er is wat teveel tekst en afbeeldingen zijn wat klein. HBO’s hoofdpagina is wel veel korter in lengte vergeleken met AMC’s hoofdpagina, wat sommige gebruikers wel kan storen als ze teveel moeten scrollen.

AMC houdt het simpel en proper, een mooie weergave van hun meest populaire shows met grote afbeeldingen.

Aanbod

hbo-showstwd-shows

HBO pakt dit op een heel aanvallende manier aan, ze bombarderen je direct met al hun shows op 1 dropdown menu, wat het heel zwaar maakt voor de gebruiker om zijn show terug te vinden.

AMC pakt dit op een visueel rustige en ontspannende manier aan door er bij elke show een poster bij te zetten, misschien wel een lange lijst maar een leuke lijst om is door te gaan en misschien ziet de gebruiker daardoor andere shows dat hij ziet.

Shows

got-eptwd

Bij HBO heb je een zeer droge lijst alle van episodes per seizoen dit is wel handig als je snel wilt doorscrollen naar de episode die je wilt.

Bij AMC krijg je de laatste seizoen te zien met de optie om van seizoen te veranderen en heb je dan de hele pagina gereserveerd voor je geselecteerde seizoen. Mooi om naar te kijken maar onhandig als je een overzicht wilt hebben van alle episodes van alle seizoenen.

Cast

got-casttwd-cast

HBO bombardeert je alweer met heel veel informatie, te kleine afbeeldingen en  je ziet makkelijk 12 acteurs op een hele scherm, dit zorgt voor chaos als je een specifieke personage wilt herkennen.

AMC houdt dit hier weer simpel en proper, grote afbeeldingen met een korte omschrijving van hun personages.

Besluit

HBO houdt het graag kort en droog. Kleine afbeeldingen en veel informatie te dicht bij elkaar.

AMC maakt er meer iets mooi van maar wel lang. Grote afbeeldingen met beperkte informatie.

Voor mij persoonlijk vind ik de website van AMC beter, je kan er leuk doorscrollen zonder gebombardeerd te worden door teveel informatie.

Bron:

HBO: http://www.hbo.com

AMC: http://www.amc.com

GIF’s gemaakt met: https://giphy.com/

Auteur: Ilias Mokhtar