Gebruiksvriendelijk en handig… dat is alles wat ik zoek in een app.

DE GROEPSPOT OP JE MOBIEL.

Het draait om de dingen die je samen doet.

Iedereen gaat wel eens met een groep vrienden op stap. Samen een etentje of vakantie regelen, een cadeau kopen of benzinekosten delen. Deel gezamenlijke kosten voortaan in GRPPY. Maak een digitale pot aan en geniet, in plaats van al dat gedoe over geld mee te maken.

Nog een groot voordeel is dat je niet alles in cash hoeft te regelen maar je via de app makkelijk en snel iets kunt overschrijven. Zo leg je gemakkelijk geld in via iDeal. De app is van de Rabobank, maar je kunt ook meedoen als je bij een andere bank zit. GRPPY is onafhankelijk van betaalmethode of bank en beschikbaar voor iOS en Android.

Ook duurt het 1 tot 3 werkdagen dat het teruggestorte bedrag op de bankrekening van de groepsbeheerder staat.

1280_grppy

GRPPY: samen beleef je meer

GRPPY is de app voor iedere groep die samen iets onderneemt en de kosten eenvoudig wil delen. GRPPY is het ideale groepslid. Met GRPPY organiseert u al uw groepsbetalingen. Het werkt eenvoudig volgens hun site:

  • Download de app en registreer u als gebruiker.
  • Maak een groep aan met wie u samen een rekening wilt delen.
  • Nodig groepsleden uit via hun mobiele nummer of e-mail.
  • Leg vooraf geld in of verreken de kosten achteraf.
  • Houd eenvoudig de stand bij in de gezamenlijke digitale pot.
  • Betalingen en verrekeningen gaan via iDEAL.

GRPPY en de Rabobank

GRPPY is een initiatief van de Rabobank. Het coöperatieve idee achter de app past bij de Rabobank: samen ondernemen en samen beleven gemakkelijker maken, zodat samen geld bij elkaar leggen gemakkelijker wordt bij welke bank u ook zit.

De eerste versie van de app kunt u nu downloaden. Op basis van uw ervaringen wordt GRPPY doorontwikkeld.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Over het algemeen is de app zeer gebruiksvriendelijk, wat wel tegen steekt is dat het registratie proces vij langdradig is en je veel gegevens moet invullen.

De vraag is wat precies de toegevoegde waarde is van gewoon aan je vrienden of kennissen vragen of ze ieder een bedrag naar je willen overmaken.

 

AIDAS

Attention:

De GRPPY app trekt metteen je aandacht met felle kleuren en maakt je hongerig naar meer. De aandacht bij het gebruiken van de app zelf ligt hoofdzakelijk bij het makkelijk toegankelijk maken van de geldinzameling. Dat is dan ook positief.

Interest:

De problematiek van geldomstandigheden als je met vrienden er op uit trekt komt bij iedereen wel eens voor. Dit is dan ook een onderwerp dat vooral de (uitgaande) jeugd aanspreekt. Ook zijn er in hun promo filmpje goede voorbeelden gegeven die reg relateerbar zijn.

Desire:

Tijdens het gebruiken van de app merk je al snel welke functies je het meeste gebruikt want eens de “spaar rede” is aangemaakt is het nog enkel funds verzamelen. Je hebt dus al snel door wat er voor jou het interessantst is. De meeste info op deze app is nuttig maar niet noodzakelijk.

Action:

De gebruiker word meteen bij het openen van de app aan het werk gezet. Ook na het aanmaken van de spaar redenen krijg je regelmatig een reminder.

Satisfaction:

Volgens mij is de  gebruiker van de app over het algemeen tevreden met de interactie en de betrokkenheid die gecreërd word. Al vrees ik wel dat je na een tijdje de app uit het oog verliest en terug over gaat tot cash tellen.

 

Alternatieven

Er zijn meer apps die je helpen met overmaken van geld naar vrienden en/of delen van een rekening. Banken als ABN Amro, ING en Triodos bieden deze mogelijkheid aan in hun bankieren-apps. Knab biedt Knab Social aan.

Ook zijn er andere apps, zoals Bunq, PayPal.me, Sjaak, Tikkie en Twyp, die een dergelijke dienst bieden. Al deze initiatieven, behalve Bunq en Tikkie, hebben gemeen dat het pas werkt als degene aan wie je het geld wilt overmaken ook een account heeft.

http://grppy.squarespace.com/

 

Autheur:

Ellen Van Erps