OLD wild.png
Screenshot WILD website.

Wat is WILD?

WILD is een bekroond interactief productiebureau en gespecialiseerd in het bouwen van apps en ervaringen voor het web. Dit is hun huidige website, en hun vorige website.

WILD conference

De conference die er voor mij persoonlijk het meeste uitsprong op het KIKK festival was die van WILD. De twee Thomasen spraken in hun conference over 8 dingen die je in de weg kunnen staan bij het starten van een nieuw bedrijf. Ze spraken uit eigen ervaring met hun bedrijf WILD dat gevestigd is in Oostenrijk.

Ze vertelden dat voor hen persoonlijkheid belangrijker is dan skills, want skills kan je altijd bijleren, daarom nemen ze vaak mensen in dienst die eerst niet over de nodige skills beschikken maar die deze dan op termijn bijleren. Ze zeiden ook dat je de juiste mensen aantrekt door je eigen ding te doen, dus als je als bedrijf een bepaalde stijl volgt dan zullen sollicitanten automatisch meer in het kader van je bedrijf passen.

Als je zaken doet moet je je buikgevoel volgen en niet de cijfers die er misschien op het eerste zicht heel aanlokkelijk uitzien. Je doet het best zaken met mensen waarmee je ook vrienden zou willen zijn.

IMG_0682.jpg
Conference van WILD op het KIKK festival 2016.

Ze vertelden dat niemand echt 100% weet waar hij mee bezig is. Je kan en mag van niemand verwachten dat die persoon alles weet en een oplossing voor elk probleem heeft, hoe professioneel hij of zij er ook uitziet.

Als klein bedrijfje van 5 personen is het makkelijk om er 100% in te vliegen en heel gemotiveerd te zijn en constant overuren te maken. Maar hoe groter je bedrijf is, en hoe meer werknemers je bedrijf heeft, hoe meer rekening je moet houden dat dit niet vanzelfsprekend is. Mensen kunnen niet altijd supergemotiveerd klaarstaan voor elke opdracht en daarom is het nodig om soms even stil te staan en te pauzeren.

Ten slotte vertelden de heren dat je vooral moet doen wat je graag doet, dit hou je het langste vol en zo trek je mensen en klanten aan die ook in die lijn denken. Dit is waarom ik hun manier van zaken doen zo uniek vind, ze baseren zich hun op buikgevoel in plaats van grote contracten en grote bedragen en ze nemen alleen een case aan als ze er zich goed bij voelen.

Enkele werken van WILD:

CitySwitch.png
CitySwitch een interactieve game om energie te besparen als ICT bedrijf.
Falter Inferno.png
Falter Inferno Experience website voor de Oostenrijkse krant Falter.
Screen Shot 2016-11-11 at 11.37.57.png
Het In Your Face Experiment laat je toe om een foto van jezelf te manipuleren in je browser met geweldige Javascript effecten.

Bronnen: KIKK festival 2016, WILD.as website

Auteur: Brent Janssens