Wat is Koski?

Koski is een kickstarter dat aanwezig was op het KIKK-festival, ze hebben een interessante concept aangemaakt. Het is een bord waarop we houten blokken met elkaar kunnen linken aan de hand van magneten, op sommige van die blokjes bevinden zich gekleurde spots die op het eerste zicht geen functie hebben.

koski1

De gekleurde spotjes worden aan de hand van een mobile app en camera onder een andere vorm voor! We krijgen dus bijvoorbeeld een boom in plaats van een groene spot, of sommige personnages die tevooschijn komen op de gele spots.

Waarom is dit interessant?

Een hedendaagse probleem is dat kinderen vaak bezig zijn met consoles en hun creativiteit terzijde laten. Ze houden zich minder en minder bezig met creatieve speelgoed zoals legoblokjes en dit gebeurd al vanaf jonge leeftijd. KOSKI spoort dus aan om kinderen met houten blokjes te laten spelen, met een interessante augmented reality app. Het is ook een originele manier om, om te gaan met zo’n technologie. Hier gaat men niet alleen houten constructies maken maar ook een scenario proberen op te bouwen achter.

koski_kickstarter_small2

Plus- & minpunten

+

  • Origineel
  • Creatief aansporend
  • Simpel

  • Kleine losse spots -> Kinderen eten het op
  • Mobile Device nodig

koski2.jpeg

Hoe is KOSKI onstaan?

KOSKI was een project gemaakt door Vaclav Mlynar en Jakub Pollag voor hun eindwerk aan het Royal College of Art in London in product design. Samen hebben ze studio deFORM gesticht dat zich vooral bezig houd met interactieve en designed producten. Ze hebben al samengewerkt met bekende bedrijven zoals: Nike, Heineken, Electrolux…Vandaag is hun product KOSKI amper maar een kickstarter en de app is nog niet beschikbaar.

 

Als u meer wenst te weten over KOSKI en deFORM klik hier. (Beeldmateriaal komt van dit website)

Auteur: Sebastien Bacs