mspaint3d-model-2

Iedereen kent het programma Microsoft Paint wel. In onze kindertijd hebben velen onder ons ons geamuseerd met dit programma, tekeningen maken en foto’s bewerken. Naarmate we ouder worden, gebruiken we steeds meer andere (betere) software, zoals GIMP, Photoshop, Sketch en Paint.net om afbeeldingen of tekeningen te maken of bewerken. Maar met de nieuwe update gaat ook Microsoft Paint de 3D wereld in.

3D was de toekomst maar is nu reeds het heden geworden. We gebruiken 3D in film, 3D printing, gaming, Virtual Reality en nog veel andere aspecten die we dagelijks tegenkomen. MS Paint 3D is gemaakt om de massa’s voor te bereiden op multidimensionale ervaringen en ze zo voor te bereiden op de toekomst, een toekomst waar 3D een grote rol zal spelen. Microsoft zegt dat op dit moment Paint nog maandelijks door meer dan 100 miljoen gebruikers heeft.

mspaint3d-model-1

MS Paint 3D stelt je in staat om 3D objecten te tekenen. Je kan afbeeldingen op je modellen plaatsen of textures toevoegen. Microsoft heeft zelfs een nieuwe online community gecreëerd die samengaat met de nieuwe app. Deze community laat leden hun creaties exporteren, delen en modellen van andere leden downloaden. Je kan ook 3D-modellen uit bestaande bibliotheken, online databanken gebruiken om te eigen creatie te maken.

mspaint3d-model-4

Daarnaast bevat het ook de mogelijkheid om foto’s en 3D scans van voorwerpen te importeren en aan je sketches toe te voegen. Microsoft heeft ook een nieuwe tool ontworpen om een digitaal model te maken van voorwerpen met de camera van je smartphone, die je vervolgens kunt openen en bewerken in MS Paint 3D. MS Paint 3D is ook compatibel met de HoloLens Headset en 3D Printers.

mspaint3d-model-3

Microsoft is niet de eerste die een programma maakt om eenvoudig met 3D te werken. Apps zoals Gravity Sketch en Tilt Brush proberen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker om 3D modellen te ontwerpen, maar Microsoft streeft ernaar de eenvoudigste te zijn. MS Paint 3D is ontworpen om even intuïtief als de originele Paint te zijn.

Om de MS Paint 3D preview te downloaden moet je lid worden van het Windows Insider Program en de Windows 10 Creators Update installeren. MS Paint 3D is momenteel enkel beschikbaar op pc en enkel op Windows 10.

Bronnen:

Cara McGoogan. (2016, 10 26). Windows 10 Creators Update Includes MS Paint 3D. Opgehaald van Telegraph.co.uk: http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/10/26/windows-10-creators-update-includes-ms-paint-3d/

Microsoft. (sd). Paint 3D Preview. Opgehaald van microsoft.com: https://www.microsoft.com/en-us/store/p/paint-3d-preview/9nblggh5fv99#

Stinson, L. (2016, 10 26). The Beloved Microsoft Paint Is Finally Going 3-D. Opgehaald van Wired.com: https://www.wired.com/2016/10/beloved-microsoft-paint-finally-going-3-d/