racer_11

Snel een gepersonaliseerde racebaan maken? Het kan! Room Racers, een project van Lieven van Velthoven, zorgt ervoor dat je op een snelle en gemakkelijke manier je vrienden kan uitdagen in een ultieme race.

Little.KiKK
Deze interactieve installatie was te bezichtigen tijdens het KIKK festival, in de kidszone om precies te zijn. Hier waren tal van interactieve installaties opgesteld voor het iets jongere publiek. Geluidsgolven omzetten naar beeld, stickmannetjes die je bewegingen nadoen en tal van andere interactieve spelletjes om de kinderen te bekoren. Gelukkig ben ik nog een 12-jarige van geest en kon ik mij hier eens lekker laten gaan.

Werking
4 controllers, een projector en een infraroodcamera kwamen er aan te pas om deze fantastische minirace game te maken. Door middel van checkpoints, plaatsen waar je verplicht moet passeren, was het mogelijk om een eigen parcour samen te stellen. Naast het racen was het ook mogelijk om een schietspel te spelen. De mini auto’s moesten elkaar dan zo snel mogelijk 20 keer raken door kogels af te schieten.

Verslavend
Al snel zaten ik en mijn vrienden elkaar van de baan te racen en voor we het wisten was er een uur gepasseerd. Om maar te zeggen hoe verslavend dit spel niet was.
Jammer genoeg is het niet mogelijk om Room Racers te kopen, het blijft een project dat gewoon op verschillende festivals te bezichtigen valt.

In onderstaande link vind u een video van het spel:
https://www.youtube.com/watch?v=BNquGMrxN1U

Voor meer informatie over Lieven van Velthoven en zijn andere projecten:
http://lievenvv.com/home.htm

Auteur: Senne Devillé