De Chinese smartphone fabrikant Xiaomi, heeft vorige week een nieuw toestel aangekondigd namelijk, de Xiaomi Mi Mix. Wat is er nu speciaal aan dit toestel? Heel simpel, het is de toekomst.

screen-shot-2016-11-05-at-02-20-35

Het scherm bedekt 91.3% van het toestel, dus het bevat bijna geen bezels langs de 3 bovenste kanten. Enkel onderaan is er een dunne boord. Als je de smartphone vastpakt lijkt het en voelt het aan alsof je enkel een scherm vasthebt. Omdat het zo ontworpen is, kan het een 6.4 inch scherm bevatten en bijna dezelfde grote hebben als 5.5 inch smartphones momenteel op de markt.

screen-shot-2016-11-05-at-02-21-38

Het voordeel om zo een groot scherm te hebben is de ervaring bij het foto’s trekken en video’s opnemen of bekijken. Je favoriete apps zullen op dit scherm er ook geweldig uit zien.

Het grootste nadeel is natuurlijk de duurzaamheid. Laat je dit toestel vallen, dan is het zeker kapot.  Er komt een beschermingshoedje erbij in de doos maar dat is dan ook de enige die je op de markt zal kunnen vinden.

Voor diegenen die de specificaties willen weten: het bevat een Snapdragon 821 processor met 4GB RAM, 128GB opslag, een 4300mAh battery en een camera van 16MP. Een krachtig toestel dus, en dit alles voor een prijs van $590.

De ‘proximity sensor’ en de luidspreker die zich normaal gezien bovenaan de gsm bevinden, werden vervangen door een ultra sound sensor en een speciale luidspreker die heel de gsm laat trillen. De ‘front-facing’ camera werd onderaan het toestel geplaatst.

screen-shot-2016-11-05-at-02-21-05

Ikzelf ben nooit een grote fan van Xiaomi geweest maar dit concept vind ik wel indrukwekkend. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen…

Bron: http://xiaomi-mi.us/mi-mix/xiaomi-mi-mix-4gb128gb-dual-sim-ceramic-black/

Auteur: Yannouk Van Dyck