Je zult ze misschien al hebben zien passeren op Social Media, de concept art van de 24 jarige Estische Rain Prisk. Met zo’n 25.000 likers op zijn Facebook-pagina en 30.000+ volgers op Instagram kan hij rekenen op heel wat media-aandacht. 
rain-prisk-p-speedster

Rain Prisk kreeg de smaak te pakken toen hij als 13-jarige een auto-magazine las waarin een artikel stond over mensen die auto’s digitaal ombouwden in Photoshop. Hierna begon hij zelf met  Photoshop te experimenteren en werd hij steeds beter en beter.

 

In een interview met vfxmagazine verteld Rain Prisk dat het photoshoppen louter een hobby is, hij heeft wel al enkele betaalde opdrachten gehad. Inspiratie haalt hij bij andere concept artists al behoud hij graag zijn eigen stijl.

Werkproces:rain-prisk-before

Eenmaal Rain Prisk en concept in zijn hoofd heeft begint hij met een ruwe schets (in Photoshop). Eens hij blij is met die schets gaat hij deze verder uitwerken, Er worden lichten, ruiten en lijnen aangebracht op de wagen. Eens hij klaar is met schetsen zal hij de wagen verder afwerken.

Ik hou van zijn concept art omdat het heel realistisch lijkt, ik ben ook een enorme autofan en zou heel graag enkele van zijn concepten werkelijkheid zien worden. Voor mij is Rain Prisk een echte kunstenaar.

Meer weten over Rain Prisk?

Instagram – Facebook YouTube

Bronnen:

vfxMagazine

Artstation

Auteur: Bram Speeckaert