686132645bbb307a0ef4fd3cfd3b159e_original

Tegenwoordig moet je al heel creatief uit de hoek komen om iets te vinden wat nog niet bestaat. De mensen van SPUD hebben hun creatieve brein losgelaten en zijn tot dit resultaat gekomen.

SPUD??

Wat is SPUD nu juist? SPUD staat voor spontaneous pop-up display. Het doet letterlijk wat het zegt. Het springt open en je hebt een extra display ter beschikking. 24 inch groot en met een batterijduur van 4-6 uur.  Je kan SPUD aansluiten aan elk toestel met een HDMI aansluiting.

Carry away

Wat maakt SPUD nu uniek? Het is een lichtgewicht waardoor je het overal mee naartoe kan nemen. Hij weegt amper één kilogram. Daarnaast is hij makkelijk op te zetten en af te breken. Met enkele handelingen heb je in een paar seconden je extra scherm ter beschikking. Omdat hij zo klein is, kan je hem overal in opbergen. Handtas, rugzak, valies,… het past gewoonweg overal in.

9d783c2e3fa527b3a7ac397795ca0e96_original

Waarom?

Dat is de vraag, waarom zou je nu ééntje aanschaffen?  Misschien omwille van z’n gebruiksgemak? Ik zou het niet kopen. Eerst en vooral omdat de prijs gigantisch hoog ligt. 500 dollar is net iets teveel voor wat ik maar enkele keren zou gebruiken. Ten tweede omdat het, denk ik, veel te snel kapot zal gaan. Een scheur in het doek van de projector is rap gebeurd. Ook als je het veel meesleurt kan de electronica binnenin rap stuk gaan.

Connectivity

Naast de HDMI aansluiting, kan je ook gewoonweg je favoriete streamingservice aansluiten. Neem je Chromecast en steek hem in je HDMI aansluiting. Laat het streamen maar beginnen! Een ander leuk feature van de SPUD is dat het “scherm”, na opplooien, zonder kreuken zit. Dit scherm werd speciaal voor deze projector ontwikkeld en is helemaal uniek.

c127cda298e79e3cdd30b4dc6f2f86f8_original

Alexander Wesley

Wesley is da oprichter van SPUD. Na vele jaren reizen als productmanager was hij zijn kleine laptopscherm beu. Daarom bedacht hij SPUD. Hij vindt dat je de vrijheid moet hebben om te werken of spelen wanneer jij wilt. En liefst op een groot scherm natuurlijk.

Bronnen:

Kickstarter SPUD

Auteur: Sam Goeman