Ik leerde Hovertones kennen op de Kikk-market van het Kikk-festival. Het was een stand waar alles muziek en touch centraal stond. 

HoverTone

Arthur C. Clarke zei: “Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.” Deze quote vat de hele visie van HoverTone samen.  Een gebaar creëert een echte emotie, wanneer de technologie achter de nieuwe ervaring zichtbaar wordt. Hovertone is een combinatie van verschillende technologische expertises en high-tech-platforms, waar deze nieuwe interactieve ervaringen, de emotie van de bezoeker, uitvoerder, schepper dient. Joëlle Tilmanne en Nicolas d’Alessandro hebben al een lange onderzoekscarrière achter zich, in het begin met het verwerven van podiumkunsten. Van de monition capture en analyse van de dansers in real time tot syntheses van lyrische stemmen, ze zijn ambachtslieden van de vele magische werelden. Hovertone is geboren uit de wens om deze nieuwe technologieën te delen, om ze in de handen van de nieuwe doelgroepen te zetten. Ze creëren vandaag interactieve toepassingen, installaties, performances en bewustzijn workshops.

 

Interactive Story Wall

 

Interactieve prints

geleidende inkt is geëvolueerd van een technologische niche in een nieuw medium van expressies. Er wordt meer en meer ontwikkeld waarbij het gebruik van de verschillende zintuigen aanwezig is, bijvoorbeeld aanraking. Door het verzamelen van expertise uit de printen, mapping en computermuziek werd de laatste paar maanden gestart met de ontwikkeling van technieken,platformen en toolkits om zo het druk werk medium naar een nieuw level te liften. Dit met behulp van geleidende inkt.  Op het Kikk-festival werden verschillende producten zoals de interactieve affiches, handsketch en drawing sounds tentoon gesteld.

Afbeeldingsresultaat voor hovertone

HandSketch

 

Drawing Sound

 

Interactive Poster

 

Bronnen:  http://www.kikk.be/2016/ | Website HoverTone | Youtube Channel  | FaceBook Page

Auteur: Katrijn Van den Brande