Jonge meisjes die leiden aan scoliose kunnen binnenkort een lichtere en modieuze 3d-geprinte brace dragen. Het Seattle- en Seville-gebaseerd bedrijf UNYQ  hebben in samenwerking met 3D-printer pionier Francis Bitonti  en Intel dit product gecreëerd.

unyq-align-tm-design-products-health_dezeen_hero

Traditionele braces, die de laatste 5 jaar amper ontwikkeld zijn, maken het moeilijk voor patiënten om de minimumtijd van 18 uur per dag vol te houden. De huidige braces zijn groot, onhandig en zeker niet aantrekkelijk. Het product van UNYQ probeert hier verandering in te brengen.

Door gebruik te maken van digitaal design en wiskundige algoritmes zijn ze erin geslaagd om een product te maken dat 75% minder materiaal gebruikt. De brace heeft wel nog steeds hetzelfde helende effect en en zeker even stevig.

unyq-align-tm-design-products-health_dezeen_2364_col_3

Intel heeft een kleine computer ingebouwd die data doorstuurt naar een bijhorende app. Hiermee kan je je vooruitgang bijhouden.

UNYQ wilt zijn product op de markt brengen in 2017, startend met grote ziekenhuizen.

Ik vind dit persoonlijk heel leuk dat 3D-printing ook gebruikt wordt voor medische doeleinden. Moest ik aan scoliose leiden zou ik ook liever een gepersonaliseerde brace dragen in plaats van een “lompe brace”.

Auteur: Kelly Tordeur.

Bron: http://www.dezeen.com/2016/11/04/unyq-align-fashionable-3d-printed-back-brace-replaces-current-chunky-designs/