cloud_at_garage6

Cloud is een woord dat, in deze tijd, goed ingeburgerd is. Als we het woord horen denken we direct aan een “cloud”, een online platform waar we onze foto’s, video’s en veel meer kunnen opslaan. Kijken we naar de essentie of de letterlijke vertaling van het woord dan is het gewoonweg een wolk.

Regen

De wolk bestaat uit 6000 oude gloeilampen. De lampen zijn verbonden met trekkoordjes, die regen moeten voorstellen, waarmee je de lampen aan en uit kan doen. Het doel is om alle lampen aan te krijgen of uit. Dit kan je bekomen door middel van samenwerking met andere personen die onder de wolk staan. De wolk staat voor een veranderende wereld. Gloeilampen maken in deze tijd plaats voor LED lichtjes.

CLOUD: An Interactive Sculpture Made from 6,000 Light Bulbs from Caitlind r.c. Brown on Vimeo.

Gent

Deze interactieve installatie stond in 2015 op het lichtfestival in Gent. Er stond zodanig veel volk rond dat het bijna onmogelijk was om aan de touwtjes te trekken. Maar natuurlijk is dit kunstwerk van ver ook heel mooi om te bewonderen. Lichtjes gaan aan en uit. Allemaal blije gezichten rond het kunstwerk, verwonderde blikken, prachtig om te zien.

glf2015-the-cloud

Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrett

De kunstenaars wonen in Calgary, Canada. Ze zijn gewoon om te werken met diverse mediums en materialen. Als je naar hun werk gaat kijken valt het op dat ze heel veel met licht werken. Werken zoals New Moon, Solar Flare & The Deep Dark zijn allemaal gebaseerd op licht.

ice-follies-02

Opinie

Toen ik het kunstwerk zag in Gent, vond ik het prachtig. Zo simpel maar toch vond iedereen er zich tot aangetrokken. Naast CLOUD ben ik ook fan van hun andere werken. Voornamelijk hun laatste werk, In the Belly of a Bear, is een staaltje vakmanschap!

Bronnen:

Calgary Herald

Incandescent Cloud

Lichtfestival Gent

Auteur: Sam Goeman