Ik zal het vandaag kort hebben over een artiest waarvan ik de kunsten graag bekijk! Namelijk JR Schmidt!

jr-shmidthJR Schmidt 2013

JR Schmidt is een 26-jarige motion graphic designer in New York City die in de richting “New Media Design” heeft gestudeerd in Rochester Institute of Technology om zijn grafische stijl te verbeteren. Hij was eerst begonnen met lego’s en ging vervolgens verder op pixels en polygons!

Op het beeld hierbeneden kunt u 1 van de legoprojecten zien van JR Schmidt, hij heeft legoblokjes op elkaar gestapeld om energieverbruik te verbeelden omdat hij vondt dat het ook overeenkwam met buildinghoogte. Uit dit idee kan men dan ook een pattern van buildings opmerken met in het midden de fameuze Central Park van Manhattan waar er amper energieverbruik is.

legoEnergieverbruik in New York op basis van legohoogte, Legoproject JR Schmidt 2012

Hij wenst zijn eigen stijl te ontwikkelen door zijn stijl flat te maken. Mensen vragen zich soms af of hij zijn kunsten op een 3D programma heeft ontwikkeld of op photoshop. “Het moeilijkste deel in mijn werk is om mijn kunst verstaanbaar te maken door iedereen en niets te vergeten in mijn werken.” Hij inspireert zich dan ook vooral van mappen en spelletjes dat hij graag speelt om zijn landschappen te ontwikkelen.

desert3D geometrische landschap, 2013 JR Schmidt

Eigen mening

Wat ik persoonlijk apprecieer in JR Schmidt’s kunsten is de sfeer en animatiestijl dat hij heeft. Ik speel zelf ook heel graag spelletjes en kan mij zo’n mappen goed inbeelden in een mooie spel. Ik had zelf ook graag zo’n gelijksoortige geometrische landschappen willen kunnen tekenen maar heb daarvoor nooit de tijd genomen en heb dan ook geen zelfvertrouwen van mijn talent op dit vlak.

De getoonde werken in dit artikel zijn maar een klein deel van zijn galerij, voel je maar vrij om zijn naam op te zoeken op google om meer van zijn prachtige werk te bekijken.

Auteur: Sebastien Bacs