Als gamer heb je hoogstwaarschijnlijk wel gehoord van Steam of Origin. Dit zijn 2 platformen waar je games kan kopen en via dit samen met je vrienden spelen.

We zullen de websites van beide platformen vergelijken aan de hand van het AIDA model.

A(ttention): Bij Steam wordt de aandacht getrokken naar de foto’s over de nieuwe games of kortingen die zij hebben op dit moment. Ook bij Origin is dit hetzelfde waar zij ook door middel van foto’s de aandacht trekken.

I(nterest): Als de gebruiker een product wilt zoeken is dit vrij makkelijk beide hebben een menu staan waar ze specifiek kunnen zoeken naar een game. Steam heeft wel een quick menu links waar je direct ook naar een bepaal genre kan gaan terwijl Origin dit niet heeft en je dit moet zoeken in het hoofdmenu zelf.

D(esire): Wanneer je uiteindelijk op de pagina komt waar je kan zoeken naar de game die je wilt kopen lijken beide websites op elkaar. Ze hebben beide een filter menu rechts staan en de games links samen met de titel, foto en de prijs. Het enige verschil is dat Steam de games onder elkaar zet en Origin een tabel configuratie gebruikt.

A(ction): Beide website geven genoeg informatie over de game. Enige verschil is dat Steam hier iets in verder gaat en ervoor zorgt dat je de reviews van de klanten over het spel ook kan lezen.

Besluit

Beide websites komen vrij dicht overeen met elkaar maar Steam heeft een paar punten wat de site iets makkelijker en gebruiksvriendelijker maakt in vergelijking met Origin.

Auteur: Lorenzo Menz