De website van je stad wordt dagelijks bezocht door inwoners, werknemers, toeristen,… Hierdoor zou je denken dat dit een aantrekkelijk punt zou zijn die mensen aantrekt tot de stad. Bij de meeste steden is dit echter niet het geval. Ze gebruiken ouderwetse sites die al in jaren geen update gezien hebben.

De website van stad Geraardsbergen is zo een geval. Het is een ouderwetse site waar heel weinig over nagedacht is. Er is veel te veel informatie bij elkaar gezet waardoor je er moeilijk je weg in vind. De Advertenties op de home pagina krijgen meer plaats dan de content zelf waardoor de site zeer onoverzichtelijk lijkt.

Het hoofdmenu bestaat uit 28 punten waardoor navigeren zeer moeilijk is. Bovendien is alles zeer klein waardoor mensen met een slecht zicht al moeten inzoomen om toch maar iets te kunnen lezen.

De Website gebruikt blauw en groen als hoofdkleuren, maar laat dit nu juist de kleuren zijn waar je het meest moet opletten voor mensen met kleurenblindheid. Op dit vlak krijgt de website dus al een 0/10.

De website is dus duidelijk aan een grote make over toe.

http://www.42bis.nl/2013/08/hoe-kleurenblind-proof-is-jouw-website/

http://www.geraardsbergen.be/content/main/home.php

Author: Tijl Clottemans