Amazon Dash Button, wat is dat?

De Amazon Dash Button is een bakje dat je heel goedkoop kan kopen voor amper 5$. De bedoeling van deze knop is om een nieuw product te bestellen wanneer jij op de knop drukt. Je hangt bijvoorbeeld een knop in je keukenkast. Wanneer je op die bepaalde knop drukt, wordt er automatisch melk besteld. Zo kan je op meerdere plaatsen een knop hangen om nooit meer zonder een bepaald product te zitten. Door de snelle levering van Amazon Prime zal je dus nooit zonder komen te zitten.

Hoe werkt zo een button?

De Dash Button is een heel klein bakje met een knop er op. Dit bakje kan je met een WIFI verbinding koppelen een de Amazon app op je smartphone. Via deze app kan je per button instellen welk product er aangekocht moet worden. Bij de ene knop kan je bijvoorbeeld instellen dat er melk wordt aangekocht, terwijl dit bij een andere knop even goed shampoo kan zijn. Eens de button ingesteld is, is deze klaar voor gebruik! Wanneer je op de Dash Button drukt, zal je – via je telefoon – automatisch een nieuwe bestelling plaatsen op Amazon. Door de snelle Prime service zal je dus nooit lang moeten wachten op de levering.

btf_01-cp-uk-1200x607

Unlimited bestellen – kinderen…

Om te vermijden dat je iets meerdere keren besteld, of bijvoorbeeld kinderen die meerdere keren op de knop drukken, kan je pas een bestelling plaatsen wanneer de vorige bestelling afgeleverd is. Dit voorkomt dat je een product 2x besteld wanneer je per ongeluk meerdere keren op de knop drukt. Ook krijg je, elke keer je op de Dash Button drukt, een melding op je smartphone met de boodschap dat er iets besteld is. Indien de bestelling ongewenst is, kan je deze heel makkelijk annuleren.

Voor wie?

Dit stukje technologie is alleen beschikbaar voor klanten die gebruik maken van de Amazon Prime service. Amazon Prime is een betalende service van Amazon die je toegang geeft tot vele platformen, zoals het streamen van video, audio, foto’s, boeken, magazines en nog zoveel meer. Ook is het gegarandeerd dat je elke bestelling ontvangt binnen 2 dagen. Miljoenen items worden de dag zelf nog geleverd en de essentiële levensmiddelen worden zelfs binnen de 2 uur afgeleverd. Er is geen minimumbedrag nodig om een gratis verzending te bekomen en je kan zoveel bestellen als je zelf wenst. Amazon Prime is beschikbaar voor 10$ per maand of voor 99$ per jaar.

Nadeel: beperkte beschikbaarheid Amazon Prime in België! Amazon Prime is beschikbaar in België met een 2-dagen levering, maar niet voor leveringen op dezelfde dag of binnen enkele uren.

Introducing Amazon Dash Button: Place it. Press it. Get it.

bronnen: Amazon.comCnet

Foto’s: Amazon.com

Gif: makeagif.com