16

Een specifieke website met een slechte registratie heb ik niet, maar ik kan wel zeggen dat vele forums in het algemeen registreren lang en saai maken. Hier kan ik als voorbeeld 9lives nemen. Een belgische gaming website dat ook met een forum werkt om met anderen informatie te kunnen delen enzovoort.

Veel websites proberen het registeren van gebruikers toffer en/of korter te maken. Velen slagen hier in door het interactiever te maken en niet teveel onnodige informatie te vragen.
Toch komt dit probleem nog vaak voor bij forumwebsites, waar men veel informatie vraagt waarbij je je kan afvragen of het zelfs voor iemand nuttig is.

9lives bijvoorbeeld, vraagt een langer wachtwoord, van welke gemeente je bent, wie je naar hun website verwijst heeft en in welke tijdzone je zit. Dit laatste krijgt dan nog de vraag of je zomertijdcorrectie wilt. Je kan hierover argumenteren of de informatie nuttig is of niet, maar het kan in ieder geval op een leukere manier gemaakt worden.

dd33df2f8c

Wat als men zelfs gewoon al de layout verandert vergeleken met alle andere standaardforums waar deze registratiepagina op lijkt. Zo kan men ook eerst een pagina ertussen zetten dat meer uitleg geeft over waarom het interessant is om op het forum te zitten en wat ze met je informatie kunnen bereiken zoals bijvoorbeeld het winnen van wedstrijden. Ook kan het registreren in verschillende pagina’s gedeeld worden zodat dit niet lijkt op een lange registratielijst dat weeral ook bij elke forum gebeurdt. Als dit in meerdere pagina’s gedeeld wordt, kan er ook bovenaan een progressionbar gezet worden dat dan weergeeft hoe ver je in de registratie al bent.

Dit zijn allemaal kleine ideetjes maar zorgen voor een betere, snellere en leukere ervaring met het registreren op websites.

 
Bron

Auteur: Lander Roozeleer