September 2015, eerste lessen design principles, nog nooit eerder had ik met Illustrator gewerkt. Man, wat heb ik gevloekt met dat programma. Nu een jaar later gebruik ik niets liever dan Illustrator. Musketon en Ryan Putnam, beide designers die Illustrator dagelijks gebruiken en er nog goed in zijn ook!

Musketon

Selfie.gif

Musketon is de artiestennaam van Bert. Bert, wonende in Gent, is begonnen aan zijn avontuur als 17 jarig jongetje. Na lang sparen kon hij uiteindelijk zijn eerste computer kopen. Eerst begon hij met Photoshop te experimenteren, later met Illustrator, het programma dat hij nu nog dagdagelijks gebruikt voor zijn projecten. Hij creëerde zijn eigen stijl en in het begin werkte hij voor enkele lokale dj’s. Nu 8 jaar later heeft hij al enkele projecten om U tegen te zeggen.

 

Ryan Putnam

RyanPutnam.jpg

Ryan Putnam is een designer gelokaliseerd in San Francisco. Zijn ideeën ontstaan in een moleskine boekje, deze zet hij dan later om naar vectorbestanden in Illustrator. Zijn doel is om functionele ambacht te combineren met beeldende kunst en de waarden van design. Eén van zijn inspiratiebronnen is wandelen door de bossen. Daar kan hij helemaal tot rust komen.

 

Vector city

Eén van Musketons recentste werk is vector city. Voor hij aan dit project kon beginnen had hij geld nodig. Dit heeft hij ingezameld via zijn Kickstarter pagina.

Zijn doel is om een echte “vector stad” te tekenen. Honderd mensen konden geld doneren, in de plaats kregen ze hun huis in vector getekend. Naast deze honderd huizen kon je nog meer geld doneren. Een voorbeeldje: als je 600 euro doneerde werd je burgemeester van de stad en kwam je hoofd op de postzegels te staan.

Naast vector city heeft hij nog andere projecten gehad. Hij heeft al tweemaal een Mazda volledig gewrapt met zijn tekeningen. Prachtig gewoon! Musketon staat ook bekend om zijn “Cara-pils” t-shirts en nog vele andere werken. Je kan zijn werken hier bewonderen!

 

Never Trump

 Tegenwoordig moet Trump het vaak ontgelden bij designers, dit is bij Ryan niet anders. Hij heeft een uitgesproken mening en laat dit zeker merken. De eenvoud van zijn tekeningen spreekt mij enorm aan. Zijn kleurgebruik de laatste maanden valt vooral terug op blauw en rood. Simpel in z’n eenvoud.

Naast politiek getinte designs zijn er ook, net zoals bij Musketon, huizen. Hoe ze het voor elkaar krijgen blijft voor mij een raadsel, maar het is gewoonweg prachtig. Niet enkel de huizen zitten boordevol details, alsook andere thema’s van hem zoals vector scouts of Dribble Meetup.

Absoluut fan

Ik ben een absolute fan van beide. Musketon ken ik al langer dan vandaag. Ryan nog maar net. Volgens mij gaan er nog veel pareltjes uit hun handen komen.

Meer zien van hun werk?

Musketon

Ryan Putnam

 

Alle bronnen staan gelinkt in de tekst

Auteur: Sam Goeman