tilt_brush_by_google_logo_color

Een hele nieuwe manier om te tekenen. Daar komt Google mee naar voren bij het presenteren van hun nieuwe software: Tilt Brush.
Een programma dat via Virtual Reality een speelruimte kan maken voor kunstenaars. Jouw kamer is je canvas, jouw palet is je verbeelding en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een nieuwe stap in de kunstwereld.

Virtual Reality

De HTC Vive is een virtual reality scherm dat kan bestuurd worden met twee draadloze controllers. Het toestel bestaat al een paar maanden en steeds meer programma’s en games worden hiervoor gemaakt. Elke week worden we wel verrast met nieuwe dingen die hiermee gedaan kunnen worden.

Learn to draw again

Ongeveer een maand nadat de HTC Vive uitkwam, bracht Google een nieuwe programam naar boven. De Tilt Brush is een uitgebreide schilderprogramma waarmee je in een 3D-omgeving met veel verschillende keuzes kunst kan maken. Niet alleen kan je ermee in 3D kunst maken met normale lijnen, er zijn zoveel uitbreidingen hiervoor. Zo kan je bijvoorbeeld alles wat je tekent laten reageren op muziek of kan het licht geven.

Eindelijk iets tof en rustgevend om van te genieten als je de HTC Vive hebt. Je kan dit programma opstarten en jezelf een hele dag bezig houden met nieuwe dingen te leren en te creëren. Ik kan niet wachten om dit eens uit te proberen!

Bron

Auteur: Lander Roozeleer