quizup-icon

Quizup is mobiele applicatie dat al een paar jaren bestaat. Hiermee kan je vrienden of andere mensen uitdagen om tegen elkaar een quiz te spelen. Er is een grote aanbod aan onderwerpen die je al van bij het registeren kiest.

Al van bij het starten van de applicatie wordt je begroet met een paar slides die meer uitleg geven over het spel, waarna je kan doorgaan naar het registreren. Hier legt men dan uit dat er veel spelers zijn en veel onderwerpen om uit te kiezen. Nog voor dat je je registreert mag je aanduiden over welke onderwerpen je graag een quiz wilt doen. Eenmaal dit gedaan is, kan je een gebruikersnaam en avatar kiezen en je bent klaar om te gaan.

Goede punten

Het is verrassend hoe snel je een account kan maken en in het spel springen. Nog voor je je registreert weet je al direct waarover het spel gaat en staan er direct onderwerpen klaar waaruit je kan kiezen. Elk onderwerp heeft ook zijn eigen ranklijst van hoeveel punten iedere speler heeft. Niet alleen kan je in weinig tijd genieten van een quiz te spelen, maar geven fans ook berichten of kunst over elk onderwerp dat je gekozen hebt. Zo zorg je voor een snelle communicatie.

 Toepassing

Dit soort van registreren zou ik kunnen implementeren door de gebruiker eerst een korte intro te geven waarover de website/applicatie gaat. Dit geeft mensen een beter zicht over wat ze eigenlijk mogen verwachten hiervan. Ook is het interessant om eruit te leren dat mensen niet veel informatie moeten geven om een propere en duidelijke registratie te maken. Men kan ook een interactie toevoegen zoals QuizUp dit deed met het kiezen van onderwerpen, waarbij mensen dan ook hun interesses of instellingen kunnen meegeven voor de website/applicatie.

Bron

Auteur: Lander Roozeleer