realityTransparent.png

Dit jaar ben ik met een aantal mensen van Multec naar de IBC expositie in Amsterdam geweest. Er waren ontzettend veel interessante dingen te zien, maar Reality Virtual Studio sprong me wel in het oog. 

Wat is Reality?

Reality is een van de beste Augmented Reality toepassingen die er bestaat. Deze technologie is ontworpen door het bedrijf Zero Density. Reality is een fotorealistische virtuele studio die specifiek bedoeld is voor de broadcasting industrie.

Real Time

Tijdens de live demonstratie op de IBC expositie zag ik op een scherm hoe een green screen werd omgezet naar een realistische omgeving. Het gene wat ik frappant vond aan Reality is dat alles real-time gerenderd wordt maar toch zo een goede kwaliteit weergeeft. Als je niet zou weten dat de achtergrond gerenderd werd zou je aannemen dat de persoon zich echt in die omgeving bevindt.

Reality Keyer

Ik zal eerst uitleg geven wat een Keyer is. Een 3D wordt Keyer gebruikt voor kleurcorrectie of om een achtergrond te creeëren. Zero Density heeft een software ontworpen en gepatenteerd genaamd Reality Keyer. Wat deze software speciaal maakt is dat hij “tracking aware” is. Ze kunnen hiermee schaduwen beter behandelen dan andere Keyer software. Deze technologie is geïmplementeerd in Reality waardoor het een realistisch beeld kan renderen.

Bron: https://www.zerodensity.tv/products/reality

Auteur: Dennis Baptist